Mina favoritrecept med Fontina

Jag skrev för några dagar sen att jag skulle posta ett inlägg med mina favoritsätt att äta Fontina på. Här kommer det:)
Scaloppine Valdostana. En kalvschnitzel, doppad i mjöl sen fräst i EVOO. När köttet är klar, lyft ut det. Tillsätt 1 hackad gullök i stekpannan. Stek några min och deglasera med ett glas vitt vin. I med köttet igen och vänd runt det i såsen. Lägg på en ugnsäker tallrik. På med en skiva kokt skinka och mycket fontina. Gratinera i ugnms till alls är smält.
 Polenta Concia. Koka polenta enligt anvisnga på paketet. Vänd i en hel del smör. Lägg upp i en ugnsäker form. Tryck ner tärningar av Fontina i polenta samt täck med mer Folenta. Gratinera i ugn till Fontinan är smält.
 Som den är. Fontina är en helt magisk ost att äta som den är. På macka, på en delikatesstallrik eller bara som den är med ett gott glas rött vin. 
 Zuppa Valdostana. Fräs Savojkål i EVOO. I en ugnssäker form varvar du stekt savoljkål, gammalt bröd (altså en skiva av ett bröd som du haft framme några dagar så det är hårt) och buljong. Fortsätt varva tills allt är slut. Fyll upp med mer buljong men den översta skivan ska vara bröd och EJ täckt av biljong. Lägg på riktigt med Fontina och gratinera i ugn till Fontinan är smält. Vill du göra rätter mer smakrik kan du gnida in brödet i vitlök. 
 
Detta var mina favoriter från resan. Om jag ska välja en och om vi bortser från att äta den som den är blir min favorit den sista, soppan. Helt sjukt gott. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - alperna - fontina - foodie - foodio - inspiration - matblogg