mytasteswe.com foodio - Paola Calciolari - Hetta, Sötma och Passion!
< er>

Paola Calciolari - Hetta, Sötma och Passion!

Igår lämnade vi Alperna för att fortsätta vår producent resa genom Italien. Igår förmiddag kom vi fram efter ca tre timmarsbilresa till Mantova. Eller egentligen till en liten by utanför Mantova, San Biagio di Bagnola. 
Där blev vi bemötta av Paola Calciolari som äger och driver företaget Le Tamerici. 
Paola är en färgstark person som man lägger på minnet. Hon möter oss i en blå klänning, blå ögonskugga, blå naglar och blått halsband. 
Le Tamerici producerar Mostarde, alltså senapsmarinerade frukter och grönsaker samt kompotter/marmelader. 
De jobbar enbart med färsk frukt och färska grönsaker. Inget köps färdigskivad eller skalat. Varje produkt som de gör produceras 1 gång om året berende på vilken säsong det är. Tänk när de gör rödlöksmarmelad, 2000 kg hela rödlökar köps in och skalas....De är 10 man i produktionen..
 
Direkt när vi kommer fram blir vi ledda till ett supermodernt provkök inne i ett gammalt stall från 1800-talet. 
Vi äter en underbar meny baserad på Paolas produkter. 
 
Vattenmelon, getostkräm och tomatmarmelad
 Tonfisktartar med Mandarinmostarda
 Bruschetta med grillade grönsaker toppat med morellkompott
 Cotechino "hamburgare" med Apelsinmostarda
 Tuppsallad med päronmostarda 
Ankbröst med plommonmostarda
 Ravioli fyllda med pumpa och päronmostarda
 En typ cremecaramell med choklad toppad med morellkompott
 
Efter maten får vi en rundvandring i deras företag, de hade ingen produktion då det är för varmt ute. Igår var det 38 grader och i produktionen kan man inte ha AC för då blir inte produkterna lika bra. Så när det är för varmt stänger de ner och väntar:) 
Här inne kokas marmelladerna
När man paketerar mostarda ställer man in burkarna i denna kemi-lab möbel. Den suger ut gaserna som bildas av mostarda som blir jobbig att andas in i mängder. 
En mindre maskin som man också kan koka marmelad i 
I Sverige säljer vi en hel del mostada men nog mest till ost. Ost är självklart god till mostarda men vi borde även börja testa till olika typer av rätter. Det är superspännande och väldigt gott. Kul med nya kompinationer. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio