Premiär för KONRO

 
Ikväll var det dags att testa min nya grill. En Konro. Denna nu lite mytomspunna grill som kockar använder världen över. Jag har modellen som heter N315, mellanvarianten. Fördel med Konro är många säger de som provat:
  • Liten och portabel
  • Enkel att förvara
  • ”bränslesnål”, går inte åt mycket kol
  • Kommer upp i högre temp än vanliga grillar
  • Bildar en rök som ger en underbar smak

Nackdelarna är väl egentligen att den är liten och inte då bra när man ska göra stora grill sessioner samt att det är svårt att reglera tempen på den. Det går såklart inte heller att röka eller köra indirekt värme.

 

Men detta är vad folk säger. Nu ska jag testa. Mitt första intryck är att den är snygg och behändig. Jag ställde upp den på bordet och la i kol. Jag använder inte tändvätska, inte i en konto eller anar grill heller. Kör på EKO tändbrickor. 

Där fick den stå och brinna. Tog väl ca 30 min innan kolen var riktigt bra. Det blev sjukt varmt och vi grillade först lite aubergine. Det blev kanon. Sen la jag på salsiccia. Salsiccia är nog inte optimalt för denna grill då salsiccia behöver något lägre temp och längre tid. Så här fick vi grilla den rätt hårt och sen skära upp för att sen grilla små bitarna. Men resultatet blev gott och nice. 

Jag kommer att testa denna grill mycket mer under sommaren. Men första intrycket av den var mycket mycket bra. Efter grillningen kunde jag enkelt, utan att bränna mig, lyfta upp den i sitt handtag och ställa bort den från bordet. 

Aubergine grillades först

 Sen åkte Salsiccian på
 Sen var det bara att vänta
 Ett härligt moln av rök bildades som satte smak på Salsiccian
 
Serverade med olika grönsaker och bruschetta
 Grym grillyta! 
 
Ciao ciao
 
/Claudio

 

 

BBQ - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - KONRO - foodie - foodio - grill - matblogg