Roomservice?

Jag har alltid undrat varför många gillar roomservice. Det är inte sällan man ser bilder på nån social media med en bild på en burgare och en öl i hotelsängen. "SKÖNT". Jag har aldrig varit en sån person, oavsett om jag är i Göteborg, Luleå, Umeå, Peking eller New York så gillar jag komma ut. Jag vill inte sitta inne och äta på ett ofta litet sovrum. Varför, vad är glädjen i det? 
Visst när jag var yngre och just hade börjat jobba tyckte jag det var lite pinsamt att gå ut och äta själv. Vad tänker andra? Men det växter bort med tiden. Men inte ens då beställde jag room-service. Jag gick ut och köpte mat för att ta hem. 
Lite av det kan väl ha att göra med att hotelrestauranger ofta är dåliga. 
 
Igår när vi kom hit till Courmayeur hade vi fått tips om 3 restauranger. 1 var hotellets och sen två andra. De andra två var fullbokade så då skulle vi gå ner till restaurangen här. Men det var fullt. Besvikelsen var total. Ska vi beställa roomservice? FAN. 
Jag sa till henne att jag hade önskat att äta på restaurangen just för att komma ut från rummer och andas lite. Som svar fick jag att de inte brukar se de här rummen som vanliga rum utan många brukar njuta av att vara på rummen. Svårt att svara bra på det. 
Hon är supertrevlig och kommer med menyer till oss. Fullständiga menyer samma som på restauranger. Hmm, känns bra. Vi beställer en ost och charktallrik, en flaska vin samt varsin varmrätt. 
Efter ca 15 min kommer hon med vin och förrätt. Dukar upp, häller upp vin. 
Vinet var riktigt bra, maten kanon. 
Jag vart riktigt glad och positivt överraskad. Jag kommer nog fortfarande inte vara en roomservice kille men om rummen vore såhär och även roomservicen skulle jag nog beställa det ibland i alla fall:)
 
Ost och Charktallrik med produkter från Valle D'Aosta
 Detta vin var PANGgott. 
 Kalvkotlett med brynt smör, salvia och potatis
 Oxkött marinerat i vin. Långkokt och serverat med polenta. 
 Vi var båda glada efter mat och vin igår
Nu är vi sugna på att se vad de har för frukost här på hotellet. MMMMMM:)
 
Ciao ciao
 
/Claudio 
1
Sanna

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste inlägg också!

Svar: Det var det. Härliga recept!
Claudio Hjort