mytasteswe.com foodio - Somrig Gazpacho
< er>

Somrig Gazpacho

Idag har jag och Jenny hängt vid poolen med Nero. Mammas väninnor skulle åka idag kring 14 så vi ordnade lunch till oss alla. Det är varmt här så vi ville göra något svalkande. Vi har tonvin med grönsaker i grönsakslandet så det blev Gazpacho, allt från vår trädgård! 

Jag har fått lära mig att Gazpacho inte är lika från dag till dag. Det finns inte en Gazpacho, man gör det olika beroende på tillgång och säsong. Så det här är dagens tillgång.


 

Gazpacho 5 pers

  • 1 liter mogna tomater, skurna i små bitar
  • 2 små röda paprikor, skurna i små bitar
  • 3 stjälkar stjälkselleri, skurna i små bitar
  • 2 st rödlökar, skurna i små bitar
  • 1 vitlöksklyfta, hel
  • 1 morot, skuren i små bitar
  • 1 näve färska örter, jag använde mest basilika, lite mynta samt oregano
  • 1 knivsudd Carolina Reaper eller annan stark chili
  • 1 Citron, pressad
  • 4 tsk salt
  • 1 msk Basilika, finhackad
  • 0,5 liter kallt vatten
  • 0,5 dl EVOO

Jag började med att ta en promenad i grönsaksllandet för att skörda det jag skulle använda. 
San Marzano tomater
 Alla mognar inte samtidigt som tur är
Datterino tomater
 Spetspaprika
 Skölj alla grönsaker väl
 Jag la först ner örterna i mixern
 Sen tomater och paprika Börja mixa nu. Mest för att få ner volymen lite så du får i resten. 
 Medans detta mixar på full hastighet, skär du ner alla övriga grönsaker. Tillsätt alla övriga ingredienser och mixa i ca 10 min. Du ska få en helt slät soppa. Smaka av. Tillsätt eventuellt mer citron, salt och chili. Låt sen soppan bli riktigt kall. Ställ den i kylen eller frysen. Den ska serveras kall!
 Servera med lite hackad basilika och en stråle EVOO
 
Mamma med sina väninnor Tina och "Sassa"
 Jenny bakade en plommonpaj till desert
Nu dags för poolen! 
 
Ciao ciap
 
/Claudio
Claudio Hjort - Gazpacho - Italiana Food Selections - Italiensk mat - chili - foodie - foodio - inspiration - matblogg - peperita