mytasteswe.com foodio - Stekt majs, en favorit!
< er>

Stekt majs, en favorit!

Majs majs majs. Det är så galet gott. Nu är majsen kanonfin. Jag vill nu direkt säga att jag pratar om färsk majs. Inte de där förkokta majskolvarna som är "perfekta" att ha på grillen. Det är skitnsnack. Köp färska istället. Grymt mycket godare.
Idag vill jag dela med mig av ett av mina favoritsätt att göra majs på. Stekt. Inte svårare än så. Det här gillar alla! 

Börja med att skala majsen. Dra bort alla blad och "håret". 
Nu ska vi få bort majskornen från kolven. Man kan göra detta förhand om man har flr mycket tid över. Jag har inte det så jag tar en genväg. Jag skär av kornen från kolven. 
När det är klar tillsätter du EVOO i en stekpanna. I med majsen och stek på hög värme i ca 5 min eller tills de har fått en fin yta. 
Rör om kontinuerligt så att de inte bränns fast. 
Toppa med lite salt. Servera som tillbehör till ert grillade kött, som snacks före/efter maten eller varför inte till tacos iställer för majs på burk!
 
Lycka till, 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - foodio - majs - matblogg - sommar - stekt