mytasteswe.com foodio - Stora smaker och bända kanter
< er>

Stora smaker och bända kanter

Pizzakväll! Minst en varje sommar. Blir nog två iår.

Pizza med tomat, rökt mozzarella och kokt skinka
I påskas fick jag till receptet på pizzadeg, kolla in receptet HÄR. Att göra pizza är något socialt. Man ska inte göra massa och ha en fin sittande middag. Pizza bakas, ställs fram på bordet och äts svalt, varmt, kall, som man vill. Vi brukar ta fram massa olika ingredienser till vårt utekök. Generellt bakar jag pizzorna men jag tycker det är grymt kul om någon vill göra en pizza eller två. Igår ville Peter baka en pizza. Den blev grymt bra! 
Pizza Peter
 Pang resultat
Vi gjorde både pizza Napoletana och plåtpizza. Klicka gärna på länkarna för att se de olika recepten. Pizza på plåt gör jag med en deg som innehåller mycket mer vätska. Så resultatet blir luftigare och mer ihåligt. 
Pizza med pesto, mozzarella och mortadella
Vi gjorde följande pizzor. 

Pizze Napoletane: 

  • Margherita
  • Pesto, Mozzarella och Mortadella
  • Tomat, Sardell och Chili
  • Mozzarella, Chili och Citronzest
  • Tomat, rökt mozzarella och kokt skinka

Plåtpizza: 

  • Karamelliserad lök och Parmigiano
  • Escarolesallad

Förutom Sara och Peter har nu Paola Calciolari kommit på besök och sen var några lokala vänner här på middag. Pizzorna blev sjukt bra och alla var väldigt nöjda. 

Ugnen eldde jag i i ca 8 timmar innan vi började baka ut pizza. Vi använder olivträ från vår olivlund. 

Tänk på att skinka, mortadell, salami osv inte ska bakas i ugnen. Den ska läggas på efter. 
 
Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - foodie - foodio - italien - matblogg - napoli - pizza - vedugn