mytasteswe.com foodio - Traditionell mat i Emilia Romagna
< er>

Traditionell mat i Emilia Romagna

När vi besökte Simone och La Vecchia Dispensa gick vi ut och åt tillsammans på en restaurang mitt i byn. Emilia-Romagna, regionen där Modena, Bologna, Parma osv ligger kallas för den feta och glada regionen. Anledningen är för att de har sjukt mycket goda grejer, Parmigiano-Reggiano, Parma skinka, felino, Lambrusco Vin, Balsamvinäger, Tortellini, Bolognese, Mortadella…Ja ni hör. Det är riktigt gott att äta i området därav är man glad och om mat äter för mycket av det då även fet:)

Vi åt riktigt traditionell mat med de, jag vill alltid äta lokalt och traditionellt. 

Vi åt en Tagliatelle alla Bolognese följt av en bräda charkuterier med Tigelle, ett lokalt litet bröd. Man äter denna tallrik tillsammans,allt står i mitten av bordet, man skär upp brödet och fylle med charken som man vill ha i. Sjukt gott och riktigt trevligt.  

Utsikt från torget
Simones fru Kristina och Jenny
 Här bor familjen Pelloni
 Tagliatelle Bolognese
 
Prosciutto, Pancetta, Coppa, Felino, Mortadella och Ciccoli
 Stracchino, parmigiano och "pesto" (typ som en lardokräm)
 Perfekt tempererat. Inget var kallt, de har precis börjar släppa ifrån sig lite fett. Så gott!
Tigelle, det lokala brödet. Mjöl och vatten, ingen jäst!
 Tigelle fylld med "pesto" och Stracchino, enligt Simone en lokal klassiker
 Nocino, en Valnötslikör. Gjorde sig bra för att börja matsmältningen av den långa stora middagen
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Chark - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Modena - Tigelle - blogg - foodie - foodio - matblogg
1
Conny Runbacken

Så otroligt gott du får det att låta och se ut med dina berättelser och bilder. Blir väldigt sugen på att åka till Italien igen, nu direkt. Tyvärr får jag vänta till oktober innan det blir Rom i fyra dagar.

Ha det bäst

Conny

Svar: Hej Conny, Ja det finns så mycket här att se! Oktober är inte långt bort:)
Claudio Hjort