Upp och ner!

Imorse vaknade jag upp tidigt. Klockan var ca 03.00 och jag hade sjukt ont i fötterna...Mycket om de nu men de är lite av i fokus just nu:( Låg vaken till ca 06.00 sen somnade jag om några timmar. Nu har jag ätit antiinflammatoriskt och det känns mycket bättre. 
 
Vi åkte efter frukost till Italien. Det är en bilresa som tar, ja bara till Italien kanske 1 timme men dit vi skulle ca 3 timmar. Det är en helt magisk resa som är sjukt vacker!
Vi stannade vid en utsiktsplats på vägen och njöt av utsikten.
 
Vattenfall
Rastar Nero längs en flod. Om jag inte kan gå med i deras tempo kan jag i alla fall sola!
Nero badade i den iskalla floden
Idag skulle vi börja våra producentbesök. Jag har pga av min fotstatus fått boka av några besök, men ett stopp hos Valentina Canó hann vi med. Men innan dess blev det ett lunchstopp på en Osteria. En Osteria är som en enklare typ av restaurang. Inga vita dukar, sommelier eller nåt sånt. Bra mat, gott vin och thats it. 
Vi åt lokala typ Ravioli fyllda med kött, slungade i salvia och smör följt av, såklart en Cotoletta Milanese. Panerat kalvkött. Serveras med sallad. Svinbra stop. 
Imponerade vin/spritskåp
Ravioli med kött
Cotoletta Milanese. Panerad kalvkotlett. Serverad medium med sallad. 
Valentina Canó är en liten getostproducent som verkligen är unik. De gör över 100 olika sorters getostar. Laktiska, presamiska, mjuka, hårda, smaksatta. Dem är så stört duktiga. Dem är två i produktionen, en på kontoret och en som gör lite allt. Imponerande. Vi kikade på deras produktionsrum som var ett rum på kanske 10 m2, sen gick vi in i hennes lilla lilla butik och smakade på några nyheter. Kanske är något som dyker upp i Sverige snart?:) 
 Osten Capricandido på väg att åka in i lagringsrummet
Kul form på ost! 
Osten Zuccanera
Valentinas man med dagens mjölk
 Valentina skär upp en ny grönmögelost som vi fick prova. Krämig nästan som en Gorgonzola Dolce fast på get. Magi!!
 MMMMMM
Efter besöket har vi nu kört till Courmayeur. Det ligger i de Italienska alperna, vid foten av Mont Blanc. Blev upp och ner för oss idag. Från Alperna i Schweiz ner till Bergamo och upp till Alperna i Italien. 
Nu har vi checkat in på ett pang hotel! Vi har en stor lägenhet med två vånningar, utsikt över bergen och altan. 
Restaurangen på hotellet sägs vara bra så vi ska äta här ikväll. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
 
 
1
Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Vilka otroliga vyer! Och vilken mat! Har länge velat resa till alperna sommartid, men det har aldrig blivit av...

Svar: Gör det! Det är helt magiskt. Men paja inte fötterna innan bara:)
Claudio Hjort