Vilken dag

Igår var en sån där dag som jag skulle vilja uppleva igen och igen. Supermysigt helt enkelt. 
Vi började morgonen i Füssen där vi fick en rätt god frukost. Jag gillar små detaljer som t.ex att man beställer ägg a la carte men resten buffé. Plus i kanten. Vi åkte sen till ett slott, Neuschwanstein. Det är helt sjukt vackert, det sägs vara det slottet som används som inspiration till Disneyslottet. Tyvärr kunde vi inte stanna och besöka pga av mina fötter. Riktigt tråkigt. Jag är inte alls glad över det där med fötterna, tvärom känner jag mig lite ledsen men tänker inte bryta ihop och sitta och deppa.
Vi kommer komma tillbaka flera gånger och då får jag ta igen allt jag missat. 
Füssen ligger precis vid foten av alperna och målet igår var St Gotthardpasset. Det är här jag alltid bilat igenom när jag har lite extra tid, det är så stört fint. Det var inte så långt att köra idag så vi tog det väldigt lungt. Stannade lite här och där med Nero. Tittade, tog bilder, levde livet. 
 
Vi stannade till i en ort som heter Hospenthal. Pytteliten skidord bredvid den större och mer kända orten Andermatt. Vi drack ett glas vin och åt Rösti, som är den lokala maten. Jenny åt den med kalvkorv och jag den med kalvlever! 
Sen åkte vi vidare upp till St Gotthardpasset. Här har vi checkat in på ett supernice hotel som är nybyggt. Hela rummet är i ek men är supermodern och rätt lyxigt. Drömutsikt. 
 
Vi tog ett beslut att åka på en utflykt. Då jag inte kan gå frågade vi om det finns något man kan göra med bilen och han gav oss ett tips. Vi skulle följa en väg, ignorera skylten där det står att det är förbjudet att åka.
Han sa att det förmodligen inte är nån ute nu och kontrollerar men att vi ska försöka undvika att köra av vägen med bilen, då blir det problem..När vi väl var på den rätt väg körde vi inte fram hela vägen. Jag antar att varken jag eller Jenny är helt wild and crazy så vi stannade efter ca 1 km. Vi gick av och började gå runt. Så jävla nice. Små forsar, snö, 25 grader varmt, blommor, berg. Allt. 
Tyvärr var jag lite övermodig igår med mina fötter. Inatt vaknade jag med grym smärta så det är väl priset jag får betala. Jag har förmodligen nu även fått en inflammation i fötterna så måste till ett apotek och köpa nån stark antiinflammatorisk medicin. 
 
Men först, frukost! 
 
Ciao ciao
/Claudio
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - foodie - foodio - matblogg