Mat

Enkel fredagsmiddag - Fläskkotlett, ugnsrostade grönsaker och Cime di Rapa

När jag och mina systrar var små och mamma bortrest så lagade pappa såklart mat. Vissa saker gör han verkligen bra som typ Carbonara! En sak som jag inte uppskattade som liten men har verkligen börjat göra det nu är fläskkotlett. 
Pappa köpte då och då hem fläskkotletter och jag tyckte bara de var torra och tråkiga. Men nu på senare år har jag verkligen börjat uppskatta smaken av fläskkött. Plus att det kostar betydligt mindre än nöt, lamm osv så man kan köpa riktiga PANG grisar för lite pengar. 
 
Efter jobbet idag gick jag runt på NK och handlade middag och såg superfina fläskkotletter i disken. Med svål dessutom!! 
 
Både jag och Jenny är supertrötta ikväll så jag ville göra nåt som inte krävde så mycket av mig men som såklart blir gott och följer vår dietplan. Varsin kotlett, varsin potatis, massa svamp, lite lök, polkabeta och massa Cime di Rapa. 

Blanda runt potatis, polkabetor och smålök i en bunke. Jag kryddade med salt, EVOO och Naga Morich chili. Skaka. In i ugnen på 250 grader.
Finhacka Salvia. Stjälkarna är ju dumma att slänga så jag slängde in de i ugnen med potatis, blev gott:)
Efter ca 10 min lägger jag in svampen i ugnen. LÅt gå ca 20-30 min. Tills potatis och betor är klara.
Masserar in pressad vitlök, finhackad Salvia, salt och EVOO på köttet. 
Stek på medelvärme ca 5 min på varje sida. Innertemperaturen ska vara 60 grader.
Låt vila några minuter innan servering.
När potatis, svamp, betor och lök var klara toppade jag med lite persilja och citroncest. 
Cime di Rape kokade jag och serverade med lite färsk citron samt EVOO. 
 
Nu är vi mätta och belåtna. Ikväll blir det verkligen lugnt. Jenny börjar jobba kl 06.00 imorgon och jag är ledig för att kunna ta hand om Nero. 
 
Just det. Jag har två saker jag vill säga. 
1. Jag visste inte att Lake var rödlistad, hade såklart inte köpt fisken då. Nu vet jag. 
2. Jag har inte börjat med Crossfit. Gymmet som jag går till med Jenny (min PT inte Jenny Jenny) heter Crossfit Atum men man kan träna annat än Crossfit där. Jag har inget emot Crossfit och kanske kommer köra det lite men jag har inte börjat på Crossfit. 
 
Hoppas ni alla har en riktigt fin fredagkväll, 
 
Ciao ciao
 
 
Mat

Griffins och Sous-Vide

Igårkväll var vi på Griffins för att fira Jennys morbror som fyllde 60 år. Han är förövrigt pilot vilket jag tycker är ett riktigt coolt yrke!
Maten va bra men jag trillade inte av stolen, jag kanske hade lite för höga förväntningar eftersom det är så många som snackat om det. Men missförstå mig rätt. Jag åt Ostron som förrätt och entrecote med sallad som varmrätt. Allt va bra, inga konstigtheter, men jag trodde jag skulle få en upplevelse som skulle ge typ AG en match, men så var det inte.Trevligt att äta middag men Jennys släkt:)
Alltid glad när jag äter Ostron
250 gr Entrecote. Jag kan lätt smälla i mig 500-700, utan problem, men just nu. Får jag inte det...:(
Nu istället, fredagmorgon så börjar jag lite senare. Skönt att kuna sova ut lite längre och sen har jag tid att sitta lite med mail och lite roliga projekt, mer om det längre fram...!
Efter frukost med Jenny och långpromenad med Nero förberede jag lite kött som ska gå i Sous-Vide. Nötinnanlår som jag marinerat med Colatura d'alici, vitlök och Trinidad Scorpion chili samt EVOO. Ska få gå på 85 grader i 8 timmar. Vill ha ett sjukt mört kött och locka fram UMAMI! 
Blir lite till lunch imorgon samt söndag tror jag. 
 
 
Nu måste jag hoppa in i duschen, ska jobba på NK idag och öppna upp en Provolone Piccante, en liten ost som väger ca 54 kg.
 
Ciao ciao
Mat

Motiverad!

110,9 kg. Det vill säga att jag tappat 2,3 kg sen förra måndagen. Visst det är mycket vätska men ändå, jag blir såklart motiverad. Jag har lagt om min kost helt och börjat träna. 

Grymt kul!

Jag och Jenny va just på gymmet, vi körde armar och lite lutande gång. 
Nu iväg på födelsedagsmiddag på Griffins! 
Ciao ciao