Pollo alla Cacciatora

Det här är en rätt som jag älskar. Pollo alla Cacciatora betyder egentligen jägarens kyckling. Packad med smak och färg, billig att laga och inte så mycket jobb. Perfekt om man vill göra storkok inför veckans lunchlådor eller som grymt god middag:)

Pollo alla Cacciatora 8 pers
2 st hela kycklingar, stycka ut bröst och klubba
800 gr bra tomater på burk
2 gula lökar, tunt skivade
6 sardeller
1/2 dl kapris från Pantelleria
1/2 dl urkärnade svarta oliver 
1/2 flaska rött vin
Salt
EVOO

Börja med att stycka kycklingen. Det är enklet och när du väl lärt dig blir det så mycket godare och billigare att äta kyckling. Kolla denna viedo om du vill veta hur man gör
Stek kycklingen i lite EVOO. 
När kycklingen fått fin färg lyfter du den åt sidan. 
Tillsätt lite mer EVOO i samma stekpanna som du just använt för kycklingen. Lägg i lök och sardeller och fräs några minuter.
Häll i vinet och låt koka upp.
Lägg kycklingen i stekpannan. 
Tillsätt kapris och oliver.
Häll på tomaterna. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen till medel/låg. 
Låt koka under lock ca 1,5 timmar. Smaka av med mer salt. 
Servera med lite goda grönsaker och kanske lite kokt potatis. Denna rätt går jättebra att ha i kylen och ta fram dagen efter. 
 
Smaklig måltid, 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - blogg - cacciatore - comfortfood - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - gryta - italiana food selections - kyckling - matblogg - pollo