Mat

Så här gör du ett perfekt kokt ägg

Jag kan inte alls ta all cred för detta pang pang sätt att koka ägg. 
Jag pluggade på Umeå univeristet i 4 år, gick utbildningen Gastronomi. Vi hade många olika grymma proffessorer, Björn Norén, Gert Klötzkte, Magnus Johansson, Magnus Ek med flera. 
Magnus Ek lärde mig detta knep. 
Efter det har två saker skett i mitt liv. 
Jag äter alltid perfekt kokta ägg
Jag har mer plats i kylen då jag har alla mina ägg i rumstemp
Du gör samma med äggen oavsett om det är mindre eller större. Oavsett spis eller kastrull. 
Koka upp en kastrull med vatten. Lägg i äggen. 
Sätt en timer på 5 minuter. Efter 5 min tar du upp äggen och lägger på en tallrik och låt ligga där i 15 min. 
Färdigt! Aldrig mera dåliga ägg. Bara krämiga fina ägg:)
 
För mig passar detta kanon. Jag brukar koka äggen direkt när jag kommer hem från min morgonpromenad. När äggen vilar tar jag en dusch. 
Testa detta! 
 
Trevlig tisdag morgon på er:)
 
Ciao