Amatrice på Ambassaden

 

I veckan var vi på en väldigt trevlig och positiv tillställning på Ambassaden. De hade en kväll i ära för Amatrice. Amatrice är ju den lilla byn i Italien som förra årets drabbades av en stor jordbävning. 3-400 personer dog. 

Nu ett år senare börjar staden komma igång igen men behöver den hjälp de kan få. Italienska ambassaden i Stockholm anordnade en Amatrice kväll för att vi ska få upp ögon för Amatrice men framför allt så hade de bjudit hit producenter av olja, pecorino, chark, pizza, vin osv. Målbilden är att de olika producenterna ska hitta någon att jobba med i Sverige. Försöka få fler jobb till Amatrice, mer mer människor.. Grymt bra ide tycker jag. Vissa produkter var superintressanta vissa inte. Efter provningen av produkterna bjöds det på middag och vin. Självklart avslutades kvällen med sång och dans. Även massa klev upp på scen och raspade av ett par toner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Allt som allt grymt fin kväll. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - amatrice - ambassaden - blogg - claudiohjort - fod - food - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg

UNESCO pizza på Giro

 

Pizzeria Giro är en pizzeria som ligger mig extra varm om hjärtat. Den äga av min vän Gustavo Catenacci och hans pappa Sandro Catenacci. Jag och mamma var nere i Napoli med de och besöka massa pizzerior och vi såg hela restaurangen byggas fram. 

 
 
 

Jag kan med handen på hjärtat säga att pizzan där är den bästa Napoletanska pizzan i Stockholm som jag testat. 

Igår hade de en bjudning i ära för UNESCO där man vill att pizzan ska stå med på världsarvslistan som ”immateriella kulturarv”. 

 
 
 

Det bjöds såklart på pizza och god dryck i sällskap av Stockholms pizzaelit, kockar, bloggare och massa andra. 

 
 

En grymt trevlig kväll! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio 

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - UNESCO - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - matblogg - pizza

Pappas födelsedag

 

Jag vet inte hur det är för er men för mig är helgdagar otroligt viktiga. Påsk, jul och inte minst födelsedagar. För att ni ska förstå hur viktigt det är för mig så åker vi alltså tillbaka från Malaysia i vinter 2 dagar tidigare för att kunna fira födelsedag med familj och vänner. För mig betyder det mycket. 

Iår tror jag det var första gången som vi inte firade pappa på hans födelsedag. Han och mamma gick ut och åt på restaurang. Mysigt för de men det var inte så populärt från min sida. Jag åkte dock även tidigt på morgon för att äta frukost ihop med mamma och pappa. Vi sjöng för honom och åt en god frukost:)

 

 
 
 
 
 

Men vi firade honom ordentligt igår istället. Pappa önskade sig en äkta lasagne som jag självklart gjorde till honom. Kokade en ragu med högrevsfärs och oxsvans i nästan 15 h, gjorde en grym tomatsås och en luftig fin bechamel. Recept kommer ut i dagarna. 

Det var supermysigt att vi lyckades samla alla. De hade fixat lite goda tilltugg och drinkar före maten och sen hade Jenny med sig en chokladtårta som dessert. 

 

 
 
 

Lite svårt med presenter tycker jag. Föräldrar köper ofta det de behöver så man måste hitta presenter som de vill ha men som ändå är för onödiga för att de ska köpa det själva. 

Ja jag tycker presenter är viktigt också! Det handlar inte om pengar och om man inte har pengar eller bara inte vill ge något behöver man inte göra det men för mig är det roligt att köpa något som jag tror att personen tycker om. Samma gäller för jul! Presenter är viktigt! 

Av mig och Jenny fick han i alla fall nya Apple TV 4k. Han fick sin första Apple TV av oss när han låg på sjukhus så nu var det dags för en uppgradering. 

 

Jag tror pappa verkligen var nöjd med dagen. Han verkade glad och det gjorde mig glad! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - claudiohjort - fira - food - foodie - foodio - födelsedag - italiana food selections