Amatrice på Ambassaden

 

I veckan var vi på en väldigt trevlig och positiv tillställning på Ambassaden. De hade en kväll i ära för Amatrice. Amatrice är ju den lilla byn i Italien som förra årets drabbades av en stor jordbävning. 3-400 personer dog. 

Nu ett år senare börjar staden komma igång igen men behöver den hjälp de kan få. Italienska ambassaden i Stockholm anordnade en Amatrice kväll för att vi ska få upp ögon för Amatrice men framför allt så hade de bjudit hit producenter av olja, pecorino, chark, pizza, vin osv. Målbilden är att de olika producenterna ska hitta någon att jobba med i Sverige. Försöka få fler jobb till Amatrice, mer mer människor.. Grymt bra ide tycker jag. Vissa produkter var superintressanta vissa inte. Efter provningen av produkterna bjöds det på middag och vin. Självklart avslutades kvällen med sång och dans. Även massa klev upp på scen och raspade av ett par toner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Allt som allt grymt fin kväll. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - amatrice - ambassaden - blogg - claudiohjort - fod - food - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg

Spaghetti alla Nerano

 

Första gången som jag åt denna rätt (som jag minns) var för tre år sen dagen efter min kusin gift sig på Amalfikusten. Jag, mamma, pappa, Jenny, Simona och Milele tog bilen och åkte ner till byn Nerano. Vi åt på en restaurang som står på pelare i vattnet. Mitt i restaurangen fanns tankar med levande humrar och skaldjur. När de rekommenderade en vegetarisk rätt blev jag skeptisk men mamma bekräftade att den är bra. 

HELT magiskt gott var det. 

 


 

 

Spaghetti alla Nerano 4 pers

  • 400 gr spaghetti, Rustichella D’Abruzzo
  • 1,5 kg zucchini, skurna i 0,3-0,5 mm skivor
  • 100 gr parmigiano-reggiano, riven
  • 1 kruka basilika, grovt hackat
  • 10 blas mynta, finhackat
  • Salt
  • Peppar
  • EVOO

 


 

Börja med att steka/fritera zucchini. De ska bli bruna men inte brända. Lägg på papper och låt svalna. 

 
 

 

Koka pasta enligt anvisningar på paketet i saltat vatten. Dra av 2 minuter. 

 

Häll av pastavattnet men spara 2 dl. 

 

Blanda pasta, pastavatten och zucchini i en kastrull på medelvärme. Låt puttra 1 minut. 

 

 

Slå av värmen, tillsätt Parmigiano-Reggiano, basilika och mynta. Rör om och låt vila 1 minut. 

 

Smaka av med mer salt och Parmigiano-Reggiano. 

 

Servera på djupa tallrikar och toppa med lite zucchini, basilika och EVOO Novello. 

 

 
 

Smaklig måltid!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - amalfi - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg - napoli - nerano - spaghetti

UNESCO pizza på Giro

 

Pizzeria Giro är en pizzeria som ligger mig extra varm om hjärtat. Den äga av min vän Gustavo Catenacci och hans pappa Sandro Catenacci. Jag och mamma var nere i Napoli med de och besöka massa pizzerior och vi såg hela restaurangen byggas fram. 

 
 
 

Jag kan med handen på hjärtat säga att pizzan där är den bästa Napoletanska pizzan i Stockholm som jag testat. 

Igår hade de en bjudning i ära för UNESCO där man vill att pizzan ska stå med på världsarvslistan som ”immateriella kulturarv”. 

 
 
 

Det bjöds såklart på pizza och god dryck i sällskap av Stockholms pizzaelit, kockar, bloggare och massa andra. 

 
 

En grymt trevlig kväll! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio 

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - UNESCO - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - matblogg - pizza