Höstig löksoppa (dessutom helt fettfri)

Jag har snöat in mig lite på soppa nu när det blivit så kallt och ruggigt. 

Det finns en stor hemlighet kring att göra en bra soppa. Att ha en riktigt bra buljong. Jag använder kycklingbuljong oftast. Så se till att göra en bra buljong och frys sen ner. Kolla in mitt recept här. 

 

Jag gjorde i onsdagskväll en löksoppa. Jag ville prova att göra en helt fettfri löksoppa. Jag älskar löksoppa där man fräser lök i EVOO eller smör sen toppar med bröd och nån god ost och gratinerar i ugnen. MMMMM. Men nu ville jag prova göra en helt fettfri. Ost och bröd hade varit gott så vill ni ha det på så kör men tro mig, denna löksoppa blev så sjukt god! Dessutom var det i stort sett inget jobb med den. Men se till att göra buljongen. 

 

DET GÅR INTE ATT ANVÄNDA TÄRNINGAR ELLER FOND PÅ FLASKA. 

 

För två personer tog jag fram 1,5 liter kycklingbuljong. Skalade och skivade 6 st (ganska små) gula lökar. La ner allt i en kastrull, kokade upp, sen sänkte jag temperaturen och la på ett lock. Lät det koka i 1,5 h. 

Löken blev super mjuk och löste nästan upp sig. 

Ta bort locken och höj temperaturen. Reducerar så du har typ 0,7-0,8 liter soppa. 

 

Ju mer du reducerar ju mer intensiv blir smaken. 

 

När det är klart smaka av med lite salt och lite röd eller vitvinsvinäger. 

 

Svårare än såhär är det inte. 

 

Buljong! Det är där det sitter!

 

Lycka till:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Soppa - blogg - claudiohjort - comfortfood - food - foodie - foodio - höst - höstmat - lök - löksoppa - matblogg - mys - varmt