Rigatoni med Pumpa

Pumpa är sjukt gott men det finns massa olika pumpa sorter. Detta recept gjorde jag när jag var uppe på La Banca i Ljusdal. Vi gjorde massa olika pastor till deras nya meny. 

I detta recept använde jag tärnad alpskinka (lättrökt prosciutto) men du kan använda en annan lufttorkad prosciutto om du vill, bacon, pancetta eller griskind. Ta det du har till detta recept. Bryt sönder massa små slattar du har kvar i olika pastaaket, använd den pumpan du har hemma, gör den vegetarisk utan skinka osv osv. 

 


 

Du behöver (4 pers)

  • 400 gr Rigatoni, Rustichella D’Abruzzo eller Afeltra
  • 1 butternut squash
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 gr Alpsinka
  • 1 liter buljong, höns eller grönsak
  • 100 gr Parmigiano-reggiano
  • Peperita Chili Scotch Bonnet (nr 6) efter smak
  • Salt
  • EVOO

 


Gör såhär

  1. Finhacka lök ocn vitlök samrt tärna skinkan.
  2. Fräs lökarna med skinkan i lite EVOO på medelvärme tills löken är genomskinlig. 
  3. Skala och skär ner pumpan i grova bitar och stek pumpan med lök och skinka någrea minuter.
  4. Häll på buljongen så att pumpan är helt täckt.
  5. Koka upp och sänk sedan temperaturen till medel. Koka i 20 min. 
  6. Smaka av med salt och chili.
  7. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Men dra bort 2 minuter.
  8. Häll av pastavattnet men spara några dl.
  9. Blanda 4 slevar med pumpasås i kastrullen med pasta. Häll på 1/2 dl pastavatten. Koka tillsammans ca 1 minut. Det ska vara såsigt men inte soppigt.
  10. Sträng av plattan och dra kastrullen åt sidan.
  11. Tillsätt fint riven Parmigiano och rör om ordentligt. Låt vila 1-2 minuter. 
  12. Servera på en djup tallrik med lite extra parmigiano reggiano på toppen. 

 

 

Smaklig måltid!

 

 
Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Claudio hjort matblogg - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - Mat - claudiohjort - comfortfood - foodio - foodio matblogg - gott - höst - mat - middag - middags tips - middagstips - pumpa - zucca