mytasteswe.com foodio - Spaghetti alla Nerano
< er>

Spaghetti alla Nerano

 

Första gången som jag åt denna rätt (som jag minns) var för tre år sen dagen efter min kusin gift sig på Amalfikusten. Jag, mamma, pappa, Jenny, Simona och Milele tog bilen och åkte ner till byn Nerano. Vi åt på en restaurang som står på pelare i vattnet. Mitt i restaurangen fanns tankar med levande humrar och skaldjur. När de rekommenderade en vegetarisk rätt blev jag skeptisk men mamma bekräftade att den är bra. 

HELT magiskt gott var det. 

 


 

 

Spaghetti alla Nerano 4 pers

  • 400 gr spaghetti, Rustichella D’Abruzzo
  • 1,5 kg zucchini, skurna i 0,3-0,5 mm skivor
  • 100 gr parmigiano-reggiano, riven
  • 1 kruka basilika, grovt hackat
  • 10 blas mynta, finhackat
  • Salt
  • Peppar
  • EVOO

 


 

Börja med att steka/fritera zucchini. De ska bli bruna men inte brända. Lägg på papper och låt svalna. 

 
 

 

Koka pasta enligt anvisningar på paketet i saltat vatten. Dra av 2 minuter. 

 

Häll av pastavattnet men spara 2 dl. 

 

Blanda pasta, pastavatten och zucchini i en kastrull på medelvärme. Låt puttra 1 minut. 

 

 

Slå av värmen, tillsätt Parmigiano-Reggiano, basilika och mynta. Rör om och låt vila 1 minut. 

 

Smaka av med mer salt och Parmigiano-Reggiano. 

 

Servera på djupa tallrikar och toppa med lite zucchini, basilika och EVOO Novello. 

 

 
 

Smaklig måltid!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - amalfi - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg - napoli - nerano - spaghetti