Spaghetti alla Nerano

Första gången som jag åt denna rätt (som jag minns) var2016,  dagen efter min kusin gift sig på Amalfikusten. Jag, mamma, pappa, Jenny, Simona och Milele tog bilen och åkte ner till byn Nerano. Vi åt på en restaurang som står på pelare i vattnet. Mitt i restaurangen fanns tankar med levande humrar och skaldjur. När de rekommenderade en vegetarisk rätt blev jag skeptisk men mamma bekräftade att den är bra. 

HELT magiskt gott var det. 


 


 

Du behöver ( 4 pers )

  • 400 gr spaghetti, Rustichella D’Abruzzo
  • 1,5 kg zucchini, skurna i 0,3-0,5 mm skivor
  • 100 gr parmigiano-reggiano, riven
  • 1 kruka basilika, grovt hackat
  • 10 blas mynta, finhackat
  • Salt
  • Peppar
  • EVOO

 


 

Gör såhär

  1. Skär Zucchini tunnt, ca 0,3-0,5 cm tjocka
  2. Hetta upp rejält med EVOO i en stekpanna. 
  3. Stek Zucchinin i omgångar. De ska bli bruna men inte brända. Lägg på papper och låt svalna. 
  4. Koka pasta enligt anvisningar på paketet i saltat vatten. Dra av 2 minuter. 
  5. Häll av pastavattnet men spara 2 dl. 
  6. Blanda pasta, 0,5 dl pastavatten och zucchini i en kastrull på medelvärme. Låt puttra 1 minut. 
  7. Slå av värmen, tillsätt Parmigiano-Reggiano, basilika och mynta. Rör om och låt vila 1 minut. 
  8. Om det blivit för torrt tillsätt lite mer pastavatten.
  9. Smaka av med mer salt och Parmigiano-Reggiano. 
  10. Servera på djupa tallrikar och toppa med lite zucchini, basilika och EVOO Novello. 

 

 

Smaklig måltid!

Ciao ciao

/Claudio

 

 
 

 

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - amalfi - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg - napoli - nerano - spaghetti