Mat

Snabb asiatisk nudelsoppa

 

Det har blivit så kallt här i Stockholm de senaste dagarna. Riktigt ruggit. Det blåser, regnar typ hela tiden och temperaturen är ju nära 0. Jag blir som kall inne från benen…

Perfekt till middag såna här dagar är ju att göra nån form av soppa. 

 

Denna soppa har jag väldigt generaliserande kallat för ”Asiatisk” soppa. Asien är stort jag vet. Men citrongräs, koriander, kanel, chili, ingefära. För mig är det Asien. 

Gör en riktigt god buljong och frys in. Så gjorde jag med denna. Går ju på nolltid sen att göra själva maträtten. 

 

Börja med att böra en buljong från detta recept som jag la upp för ett par månader sen. 

Fyll upp en skål med grönsaker, nudlar, kött, kyckling. vad du vill. 

I min skål hade jag långbakat fläskkött, rättika, tunna Soba nudlar, broccoli och sockerärtor. Allt som jag la i skålen var vid rumstemperatur eller ljummet. 

 
 
 

Häll över buljongen som ska vara supervarm, kokade! Buljongen värmer upp övrig mat. 

Toppa med färsk koriander och kanske lite extra chili (jag använde NR 11 från Peperita). 

 

Smaklig måltid

 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Asiatiskt - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - blogg - buljong - claudiohjort - fläsk - food - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg
1

Hemma från jobbet? Inte för mig!

 

Jag har de senaste dagarna känt mig lite krasslig. Inte sjuk eller någon men lite ont i halsen, lite snuvig. 

Jag blir ofta såhär nån gång om året. Det ger alltid med sig efter några dagar. 

Jag vill inte sitta hemma och dricka te hela dagen så jag kör på som vanligt men jag tränar inte. 

Det funkar bra och jag presterar bra på jobbet. Om jag skulle vara hemma från jobbet skulle jag må dåligt psykiskt tror jag. Hellre lite fysiskt dålig än psykiskt känner jag. 

Jag har faktiskt under mitt vuxna arbetsliv aldrig varit hemma sjuk från jobbet. Någonsin. 

Tyvärr känns det som att många idag vaknar upp och det första de gör är att känna efter om de är lite krassliga och så stannar man hemma. Att vara sjuk är för mig en sak. Att ha huvudvärk, ont i halsen eller vara snuvig är inte för mig anledning till att sitta hemma. 

 

En gång sa min kollega åt mig att jag såg risig ut och att jag borde åka hem. Åkte hem kring 15 på eftermiddagen. Av nån anledning la jag in handbromsen vid ett rödljus och somnade. Vaknade av att någon tutade på mig. Va nästan hemma så kom hem vid kanske 15.30. 

gick och la mig direkt. Sov till morgonen därpå och då va allt bra igen. Behövde bara ladda batterierna. Men det är en gång på 5 år nu. 

På morgonen när jag går ut med Nero klär jag på mig ordentligt så jag inte ska bli kall. Lager på lager är hemligheten!

Ser kanske lite suspekt ut att möta mig när jag ser ut såhär med min stora hund men det är ändå inte så många vakna kring 05.15….

HEHE

 

 

Hur ser ni på det här med att vara hemma från jobbet?

 

Sov gott! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - höst
Mat

En Lindströmsk Bruch

 

Heeej! 

 

Jag har velat skriva de senaste dagarna men jag har helt ärligt inte hunnit. Vi har haft Italiensk vecka på NK-Saluhall ons-lör. Dagarna har varit sjukt långa. Först möte på morgonen kring 8.00. Sen jobba på NK hela dagen följt av middag ute. Kommit hem sent varje kväll. 4 dagar tar på en! Raster och sånt är inte riktigt min grej mitt under jobbet. Lunch behöver jag äta men att sitta 5 min med en kaffe är inte för mig. Vad ger det egentligen? Jag kör hellre på och i så fall går hem 5 min tidigare! Jag kände i alla fall igår kväll när vi var ute och åt att jag var trött! 

Imorse sov vi ut ordentligt. 

 

Efter promenad med Nero skulle vi på brunch hos Stefan. Stefan är en relativt ny vän för mig. Vi lärde känna varandra genom en middag som Odd bjöd in hos på för ca två år sen. Vi har inte setts mer än på en kräftskiva förra året hos Isabella men ändå hållt bra kontakt via sms. 

 

Vi blev bjuda på brunch hemma hos honom idag. Jag blev glad över inbjudan just för att vi egentligen inte känner varandra superväl. Men hur ska man annars skaffa nya vänner? Mer sånt! Våga bjuda in folk som inte bara är ens närmaste. LAJK!

Vi hade det verkligen grymt trevligt. Stefan och hans tjej Anna hade lagat massa god mat. Äggröra, avokadotoast, ingefärsshots, fruktfat, caesarsallad…MASSA gott! 

 
 
 
 
 
 

Roligt att träffa deras vänner också. Vi hade många likheter visade det sig!

En av deras vänner bor i Hjorthagen som vi. 

Ett annat par bor några min från oss och går på samma gym.

Stefans tjej Anna jobbar i Nacka strand. 

Hehe, Stockholm är litet:)

 

Vi körde tyvärr dit då vi hade Nero att åka hem till men det fanns massa bloddy mary, bubbel. 

Nej nästa brunch blir det hundvakt och bubbel!!!

 

Nu ska vi äta middag, 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - brunch - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg - vänner