mytasteswe.com foodio - 5 steg till perfekt stekt bacon
< er>

5 steg till perfekt stekt bacon

 

 

Bacon är helt stört gott tycker jag. Men det finns många gånger som man fått antingen bränd bacon, seg bacon eller mjuk bacon. 

Här ska jag berätta hur jag steker min perfekta bacon. 

 

Jag gillar bacon som är krispig men inte bränd och den får inte heller kännas för fet. 

Att göra bacon på detta sätt drar ut fettet från baconet och gör det mycket mer krispigt.

 

Steg 1.

Köp en riktigt bra bacon. Jag gillar Undersåkers bacon mest, har inte hittat någon annan i den klassen. Finns på en del utvalda butiker som om i landet. Men köp den bacon du gillar. 

 

 

Steg 2.

Lägg baconen i en kalla stekpanna utan fett. 

 

 

Steg 3. 

Sätt på plattan på lägsta temp. 

 

Steg 4. 

Höj stegvis temperaturen till du når maxtemperaturen. När du ser att kanterna på baconen börjar bli bruna vänd på baconskivorna. 

Vänd de sen fram och tillbaka ett par gånger så de inte bli brända men jämt mörkbruna.

 
 

 

Steg 5. 

Låt rinna av på pappar några min innan servering. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - bacon - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - krisp