mytasteswe.com foodio - Bowl med spätta, rödkål och salsa
< er>
Fisk - Mat

Bowl med spätta, rödkål och salsa

 

Fick hem rödspättafilé när jag hade beställt hel rödspätta så fick göra om min matplan. Jag blir direkt sugen på att göra typ panerad rödspätta med mos…Galet gott men ej ok för dieten. Jag tänkte om lite men måste säga att vissa fiskar är det för min inte så lätt att vara kreativ på. Rödspättafilé är en sån fisk! 

Beslöt mig för att göra typ en sydamerikansk boll med en blandning av smaker från mexico och mexico. Riktigt nöjd med denna skapelse! 

 


 

4 personer

 

Snabbsyrad rödkål

  • 1/4 rödkål, finstrimlad
  • 1 citron, pressad
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • salt

 

Blanda ihop allt i en stor bunke. Krama och pressa kålen så den blir lite mjuk och härlig. Ställ in i kylen och låt vila. 

 

Tomat och avokadosalsa

  • 2 burkar Cosi Comé  hela röda datterinotomater, delade på 2
  • 2 avokado, tärnade
  • 1 rödlök, fint strimlad
  • 1 citron, pressad
  • 1/2 krm Peperita Trinidad Scorpion Yellow Moruga nr 16
  • Salt

 

Blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylen. Innan servering smaka av med mer chili, salt och citron. 

 

Rödspätta

  • 1 kg rödspättafilé
  • 2 msk rökt paprikapulver (eller PilPil om du har)
  • Salt

 

Lägg upp alla filéer på en skärbräda. Salta fisken på ena sidan och strö sen över paprikapulvret. 

Stek i EVOO på hög temp i en non stick panna ca 1-2 min på varje sida. Här var jag inte ute efter nån form av perfektion temperatur utan ville ha en hårt stekt, lite krispig yta. 

 

Koka ris enligt anvisningar på paketet. 

 


 

Daga att servera! 

Lägg ris, spätta, salsa och kål på ett fint sätt i en djup skål. Jag toppade sen allt med Peperita chilisås med vitlök samt lite Peperita chilisalt Scotch Bonet. 

 

 
 

Smaklig måltid! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Fisk - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - claudiohjort - fitness - food - foodie - foodio - hälsa - italiana food selections - matblogg - peperita - recept - rödspätta