mytasteswe.com foodio - Halstrad tonfisk med salt och syrlig kvargsås
< er>
Fisk - Mat

Halstrad tonfisk med salt och syrlig kvargsås

 

Tror nog att tonfisk skulle vara den fisken jag valde att äta för resten av mitt liv om jag bara fick välja en fisk. Om den är av bra kvalitet är den sjukt god. Jag gillar min lätt halstrad, alltså lätt stekt. Jag vill ha den helt rå i mitten. Steker i lite EVOO och toppar med lite salt. Går inte att misslyckas med! 

 

 

Idag gjorde jag den godaste kvargsåsen jag någonsin gjort. Det började med att jag tänkte göra typ en dillolja. Men nånstans på vägen kom jag och tänka på min diet...Så körde i lite smått och gott och avslutade med kvarg. Blev en magiskt sås som jag kommer gör om, många många gånger. Åt till och med upp det sista i skålen med sked:)

 

 

Såhär gjorde jag såsen: 

 

4 msk kvarg

2 sardellfiléer i olja

1 msk kapris

1 kruka färsk dill

1 vitlöksklyfta

1 citron, bara saften

1/4 krm Peperita Naga Morich nr 11

 

Mixa ihop alla ingredienser. Smaka av med mer chili, salt och citron. Passar till alla typer av fisk, kalv och kycklingkött! 

 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - Fisk - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - claudiohjort - food - food - foodie - foodio - italiana food selections - kvarg - matblogg - recept - tonfisk