Kobebiff 3000 kr/kg

 

Ibland är livet härligt! 

Igår provsmakade vi Japansk Kobebiff. Köpte en variant på NK som heter Kobe A5 BMS 8. Vet inte exakt vad alla koder står för så ska inte ge mig in på detaljer. 

Jag tycker det är kul att prova sånt här. Kobe är ju extremt marmorerat (fett) vilket gör att man inte äter samma mängd av det som en vanlig köttbiff. Sen är det även extremt dyrt vilket också gör att man inte äter lika mycket. 

Detta kött kostade 3000 kr/kg och biten som ni ser på bild kostade 850….

 

 

Jag grillade på det på i en grillpanna på extremt hög temperatur kanske bara körde den 1 min på varje sida. Visst man får inte den där superhärliga karamelliseringen på ytan men här är jag ute efter något annat. Smaken av köttet. 

Jag serverade biffen helt rare och toppade med bara lite havssalt. 

 

När jag skar i köttet vart det som att skära i smör med en varm kniv. Skar upp tunna bitar och vi tog några var.  

Jag behövde knappt tugga på köttet, så mört var det, det bara smälte i munnen på mig. 

En explosion av smaker. Verkligen helt underbart gott. En upplevelse. 

 

 
 
 
 

Men är det värt det? 

Jag tycker att prata om prisvärdhet är ointressant. Det finns alltid med prisvärd som en kategori vid tester. Men varför? Självklart är det billigaste alltid mest prisvärt. Då får du ju våning för lite pengar. En dyr produkt kommer alltid vara mindre prisvärd. Eller hur? 

För mig är det mer en fråga om man kan eller inte kan och vad man vill lägga pengar på. Har man några hundra lappar extra och vill dela några stycken på en Kobebiff så är det alla dagar i veckan värt att prova. 

Men för mig som älskar kött och som ätit/äter mycket och framfrö allt bra kött skulle jag inte, även om jag hade råd byta ut och äta bara kobe. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - biff - claudiohjort - food - foodie - foof - kobe - kött