Ny kostcirkel för oss

Som många av er vet har jag ett projekt. Att gå ner i vikt. Eller egentligen är målet att bli definierad och snygg så jag kan glida runt i SPEEDOS. Men för det kommer det såklart krävas att man går ner i vikt. När jag började tänkte jag att jag kunde ligga kvar på samma vikt men omvandla allt till muskler, men så är inte verkligheten, tyvärr. 

 

Jag gillar inte att tänka att jag går på diet. En diet är i mina ögon kortsiktigt. Som att banta. Man gör en ansträngning under en period men när man väl nått det återgår man i stort sett till sina gamla vanor och rutiner. Klassiskt ”beach 20XX” tänk. Jag har själv gjort det. Problemet är att ofta går man upp allt igen med lite kg ränta också. 

 

Det jag gjort nu och även Jenny är att vi helt enkelt ändrat vår relation till mat och hur vi tänker kring mat. Vi äter inte på något sätt tråkigt som ni säkert ser. Men vi tänker på vad vi äter och hur mycket vi äter. Ibland unnar vi oss en god pasta eller en på tok för stor köttbit men till vardags äter vi gott, smalt och hälsosamt. 

Man kan väl säga att vårt sätt att leva nu är precis så, gott, smalt och hälsosamt. Ibland så äter vi dock vad vi vill. 

 

Förr i tiden åt vi till vardags vad vi ville och sen ibland hade vi perioder så vi åt gott, smalt och hälsosamt. 

 

Så vi gör som förr fast tvärtom! 

 

Jag går stadigt ner i vikt och har hittills tappat 11,4 kg. Jag har blivit betydligt starkare men framför allt mer uthållig. Rent utseendemässigt är jag inte ens nära där jag vill vara men det är ju på väg åt rätt håll i alla fall! 

 

Bilden är från kvällen middag som bestod av en sallad på moror, fänkål, dill och rödlök. Till det serverade jag halstrad tonfisk och kokt potatis. 

 

Sov så gott!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - kost - kostcirkel - tonfisk - träning