mytasteswe.com foodio - Olika sätt att steka kött..Men vilket är bäst?
< er>
Mat

Olika sätt att steka kött..Men vilket är bäst?

 

Att laga kött är för mig väldigt enkelt. Det kommer naturligt och jag över/under steker sällan. Med eller utan kökstermometer.

Men det finns många olika sätt att laga kött.

 

Jag har länge snöat in mig på sous-vide men kommit fram till att jag inte tycker att det är ultimat när det kommer till kött. Inte till att typ tillaga en stor fin entrecote för 2. Älskar sous-vide för långkok osv. 

 

Oftast brukar jag steka kött rakt upp och ner i en gjutjärnspanna. Jag älskar karamelliseringen som man får på ytan. Om köttbiten är väldigt tjock brukar jag avsluta den i ugn om inte steker jag det helt enkelt tills jag fått den temperaturen jag vill ha. 

 

Sist hemma hos mamma och pappa hade jag kommit över några fina clubstekar. 

Ville testa ett nytt sätt att tillaga kött. 

 

Jag smorde in de i EVOO och körde de i ugn på 100 grader med en kökstermometer till jag nått 50 grader (så gillar jag min biff). 

 

 

Efter det lät jag de svalna innan jag stekte de på hög temperatur för att ge en fin yta. Måste säga att det blev riktigt bra. Upplever en mindre ångad/kokt känsla än när jag kört i sous-vide. 

 

 
 

Ska testa vidare kring vad som faktiskt är det optimala sättet att laga kött. 

 

Men jag undrar hur ni brukar göra? Kör ni något av mina ovanstående alternativ eller har ni några andra knep?

 

Ciao ciao

 

/Claudio

clubstek - kött - perfektion - sousvide - steka - stekgrad - ugnsrostad