mytasteswe.com foodio - Trattkantarell toast
< er>

Trattkantarell toast

 

Såhär mycket svamp bara trillade jag över igår när jag va ute med Nero för att träna i skogen. 

 

Ett fel som jag tycker många gör med såhär bra svamp är att man gör för krångliga saker med det. Jag gillar att låta råvaran stå i fokus. Svampen just nu är ju helt sjukt bra. 

Den här toasten kan alla göra. Oavsett hur bra eller mindre bra man är i köket! 

Vissa av er (även Jenny) skulle nog hellre vilja steka brödet. Men jag tycker inte alltid det blir bättre bara för att det är mer fett. 

Ju mer smör, olja, grädde man har i desto mindre uppskattar jag svampen. Självklart fett måste minnas men det där klassiska snacket ”smör är gott”, ”lite grädde förhöjer smaken” köper jag inte. 

 

Gör såhär:

 

Rensa trattkantarellerna och stek de på hög temp i en gjutjärnspanna med olja i. Till mina ca 2 liter svamp hade jag ca 4 msk EVOO. 

 

Jag la i alla svampar på en gång. RÖR EJ OM. 

Om man rör om på en gång sänker man temperaturen för mycket i stekpannan. 

Efter några minuter kommer svamparna börja släppa massa vätska. Då kan du röra om lite. 

Låt steka på hög temp tills all vätska är borta och svampen börjar få färg. Den ska ej bli bränd. 

 

Under tiden rostar du något gott bröd. 

När brödet fortfarande är varm gnider du in det med ca 1/2 vitlöksklyfta och direkt lägger du på 1-2 msk river Comté, Gryuere eller Fontina. 

 

 

Nu borde svampen vara klar så lägg svampen rakt på toasten. Det ska vara mycket svamp! 

Osten kommer nu börja smälta då den ligger på ett varm bröd och blir toppad med varm svamp. 

 

Toppa hela toasten med ett pocherat ägg. 

 

 

Jag skämtar inte när jag säger att detta var den bästa svampmackan jag någonsin ätit! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - höst - italiana food selections - matblogg - svamp - toast - trattkantarell