mytasteswe.com foodio - Ugnsrostade "fulbitar" av lamm
< er>
Mat - lamm

Ugnsrostade "fulbitar" av lamm

OK lammrätten som jag gjorde igår. Det är väl knappt någon rätt. Det är bara ett sätt att tillaga lite fulare, beniga detaljer från lammet. Bog, ribs, hals. Ja egentligen vilket detalj du vill. 

Jag tog lite ribs samt en del av nacken (karré). 

 

 

Det enda du behöver göra är att smörja in lammet med lite riven vitlök och EVOO. Om du har rosmarin skulle jag ta det också men min rosmarin var slut. 

 

Skicka in att på ett galler i ugnen (se till att ha en plåt under som fångar upp fett och vätska).

Kör på 175 grader i nästan 2 timmar. Lammet ska bli brunt på ytsidan, lite krispigt på det fetare delarna av ribsen. 

Det enda jag gör den är att skära upp all grovt, servera på en skärbräda och sen dyker man in MED HÄNDERNA.

 

 

Denna rätt är inget för snobbiga pryda stroppar utan är för oss som gillar att äta med händerna och locka fram djuret som finns inom oss! 

Jag sa det till Jenny att jag tycker denna typ av middag i stort sett är de bästa! 

 

 

Vi satt och åt framför Suburra…SJUKT BRA SERIE! 

Serverade bara en sallad till detta och inte kolhydrater då jag missade träningen idag. Om jag hade tränar hade jag kört lite potatis i ugnen på plåten under lammet så de sög åt sig alla goda grejer som lammet släpper ifrån sig. 

 

Nu måste jag till jobbet! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - beef - blogg - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - kött - lamm - matblogg - ugnsrostad