mytasteswe.com foodio - Begravning. Sorg eller glädje?
< er>

Begravning. Sorg eller glädje?

 

Begravningar. Oavsett om vi vill eller inte går vi förr eller senare på en. 

Farmors begravning var lite ”enklare” att vara på än farfars då farmor varit dålig under en lång period. Även om beskedet var hemskt kom det inte som en chock. Som det var med farfar. 

Vi var i Nacka Kyrka och det var bara vi i kärnfamiljen där. Farmor var 96 när hon gick bort så de flesta av hennes vänner finns inte kvar. 

Det var i alla fall väldigt fint. 

Jag blir alltid lite kluven på begravningar.

Ska man vara ledsen och sörja? Ska man vara glad över alla de fina minnen man fått?

Hon skulle nog inte vilja att alla i hennes familj står och gråter, om hon fick välja hade hon nog velat att vi hade en trevlig stund tillsammmans. 

 

Det hade vi. Efter begravningen hade vi en minnesstund där vi alla umgicks, drack vin, åt smörrebröd och pratade om farmor. 

 

Efter det öppnade min farbror upp sin hus för en gemensam kväll. Jag ordnade Salsiccia, ost och chark. 

Faktiskt väldigt trevligt, under tråkiga omständigheter men ändå trevligt. Tyvärr träffas man bara såhär under den här typen av omständigheter men det ska vi ändra på. 

 

Min kusin Mille till höger och min kusin Morgans Flickvän Mai till vänster

 

 

Salsiccia är gott!

 

 
 
Kusin Håkan grillade på!
 
 
 
Milele och Nelly (kusinbarn)
 
 
 
Här satt vi fram till strax efter midnatt och bara umgicks:)
 
 
 
En vinnare på grillen!
 
 
 
Passar på att marknadsföra tryffelchips!
 
 
 
Solveig är mamma till min kusiner från Haverdal samt min farbror Björns föredetta fru
 
 

 

Hoppas er fredag var bra?

 

Ciao ciao

 

/Claudio 

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - begravning - claudiohjort - farmor - foodie - foodio - hejdå - matblogg