mytasteswe.com foodio - Efter många års test. Här är min första lyckade Falafel!
< er>

Efter många års test. Här är min första lyckade Falafel!

 

Jag vet inte hur länge jag försökts göra Falafel. Jag tycker det är sjukt gott men har aldrig lyckats. 

Som tur är känner jag duktiga personer så när min vän Sebastian Schauermann gav mig tips om att mixa blötlagda men inte kokta kikärtor föll poletten ner. SÅKLART!!!

 

Förra veckan när min vän Potatismannen (Fredric) var här gjorde vi Falafel. Sjukt gott! Kan säkert förbättras men jag är riktigt nöjd med de. Vi stekte de i EVOO men kan nig bli ännu mumsigare man friterar. Som en bonus är ju Jenny proffsbagare så hon gjorde pitabröd till oss. 

 

 

Vi gjorde kvarg tsatziki till för att få ner den totala fetthalten lite så detta var en vardagsmiddag. 

 

Vi fyllde då Falafeln med kvarg tsatziki, sallad, gurka, rödlök, tomat, Falafel. Tror Potatismannen körde i vinäger av nån anledning som jag inte förstod också. Här kommer i alla fall mitt recept på Falafel. 

OBS! Det blev väldigt många men går perfekt att frysa ner efter att de är stekta. 


 Falafel

 

  • 500 gr EKO Kikärtor, blötlagda över natten (ej kokta)
  • 5 msk EVOO
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk salt
  • 2 nävar bladpersilja
  • 2 citroner, saften
  • 2 tsk Tahini
  • 1 tsk spiskumin
  • 1 krm Peperita Trinidad Scorpion Yollow Moruga Nr 16

 


 

Häll av Kikärtorna ordentligt. 

 

 

Häll alla ingredienser i en matberedare och mixa till det är en slät massa. Med min matberedare tog detta typ 5 minuter. Fick ibland pausa och röra om och sen börja mixa igen. Har du en bättre matberedare än mig behövs inte detta steg:)

 

 
 
 

Jag gillade att forma min rustikt så jag tog en msk och klickade försiktigt ner de i pannan. Blev lagom stora och såg trevligt ut tycker jag. 

 

Stek på hög värme i rikligt med EVOO i ca 2 min på varje sida. 

 

 

Njut medan de är varma och nystekta! 

 

 
 
 

Vill du inte ha pitabröd kan du servera med kokt ris och goda såser! 

 

Smaklig måltid!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

 
Claudio Hjort - Falafel - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - claudiohjort - foodie - foodio - italiana food selections - kikärtor - matblogg - recept - vegetariskt