En grym present som slutade in i rumpan...på kyckligen!

 

I helgen var vi ute och promenerade med Jenny kompis och kollega Tilly. Vet faktiskt inte vad hon heter på riktigt….HMM? Isabella? Aja. Tilly. Riktigt trevligt tjej. 

Så pass trevlig att hon dagen efter gav Jenny ett gäng kryddor som hon hade fått från sin mamma som varit ute och rest. Jag älskar ju såna presenter. Jag tolkade den som att den var till oss båda:)

 

Jag har ingen aning om vad kryddorna är. 

 

En heter ”Pil Pil”. Det är nån form av chilimix. Men den har även lite syra så kanske lite sumak i?

En annan heter ”Aji”- Jag tror det är en mild typ av chili. Mycket smak men inte för stark.

Den sista heter ”Ahmado”. Det är typ ett rökt paprikapulver tror jag. 

 

Sjukt goda i alla fall. 

 

Jag testade att röra ihop krukor med lite rökt EVOO (Fumo) och Sardellextrakt. Det blev som en massa. Jag masserade in en hel REKO kyckling i detta båda utanför och innanför skinnet. 

 

 

Du kan göra exakt samma metod med den kryddblandnigen du vill. Men lyft på skinnet försiktigt inna du börjar massera. Det gör skinnet krispigare efter att du rostat den i ugnen. 

 

Jag la på lite potatis på en plåt, trädde in en metallcylinder i rumpan på kycklingen så den stod upp. Pressade över 2 lime, lämnade limehalvorna på plåten och körde in på 175 grader i 45-60 min. 

 

 
 
 
 

Om du är osäker om kycklingen är klar kan du kolla tempen i låren. 65 grader ska det vara. 

 

Servera med ett gäng goda grönsaker.

Jag toppade med lite extra Pil Pil!

 

 

Smaklig måltid!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - bästa - claudiohjort - foodie - foodio - italiana food selections - krydd - kyckling - matblogg - recept