Lättlagad kyckling middag

 

Att tillaga en hel kyckling är något som jag gör i alla fall 2-3 gånger i veckan. Det är så smidigt och jag får ut mycket mat. Räcker både till middag och ett gäng lunchlådor. 

Jag brukar antingen rosta den hel i ugn eller koka den. Har du en grill går det ju även perfekt att grilla den indirekt eller på ett rotisseri. 

 

Släng på de grönsaker och rotfrukter som du gillar.  Jag varierar mycket men jag älskar ju potatis, så det ligger nästan alltid nån potatis där på:)

 

Här i receptet hittade jag fantastiska morötter vilket jag vanligtvis inte gillar att rosta men de här var helt sjukt goda. Köpte de på NK-Saluhall. 

 

För att göra denna enkla middag tvättade jag rent morötterna men lämnade de hela. Blev snyggare så. Potatisen delade jag på två. 

Kryddade kyckling med enbart salt och peppar. 

 

 

Körde in allt i ugnen på 100 grader i ca 1,5 h. 

 

Sen tog jag ut hela plåten. Höjde temperaturen till 250 grader. 

 

När ugnen är varm körde jag in hela plåten igen och lät det gå tills allt blivit härligt gyllen/mörkbrunt. Ca 15-20 min. 

Mer färg mer smak. Men du vill inte bränna heller! Då blir det beskt. 

 

Potatisen tog jag ut ca 10 min innan morötterna och kycklingen var klar. 

 

 
 
 
 
 

Servera med en god sallad och kanske en kvargsås?:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - kyckling - recept - ugnsrostad