mytasteswe.com foodio - Matig rödbetsallad med svartkål, feta och nötter
< er>

Matig rödbetsallad med svartkål, feta och nötter

 

Sallader går att göra i så många olika former. Olika grönsaker, temperaturer, konsistenser. Jag äter i stort sett sallad till varje middag. Ofta gör jag krispiga friska sallader med mycket citron. 

 

Men det här är en matig sallad som jag tycker är perfekt att servera till kyckling! 


 

Sallad på rödbetor, svartkål, fetaost och nötter 2 pers

 

  • 8 rödbetor, skalet kvar men blasten och rötterna borttagna
  • 15 blad svartkål, mittstjälken borttagen
  • 1/2 pkt EKO fetaost
  • 1 msk osaltade cashewnötter
  • 1 msk solrosfrön
  • Salt
  • EVOO Viola

 


 

Baka rödbetorna i ugn på 150 grader i ca 2 timmar. Detta kan du absolut göra i förväg och sen förvara rödbetorna i kylen ett par dagar. Så gjorde jag.

 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg upp kålen på en plåt med bakplåtspapper. Häll på ca 1 msk EVOO och massera in EVOO jämt på svartkålen. 

Kör i ugnen ca 10 min eller tills vissa kålblad börjar få färg och bli krispiga. Det gör inget om vissa är mjuka. Bara trevligt med olika textur. 

 

Rosta nötter och frön i en stekpanna utan fett. De ska bli gyllenbruna. 

Låt svalna och krossa nötterna lätt i en mortel eller en mixer. 

 

Lägg in rödbetorna i ugnen bara några minuter så det blir ljumma. 

 

Bryt sönder svartkålen och lägg i botten på ett fat. 

Dela rödbetorna på 2 och sprid ut de jämt på fatet ovanpå kålen. 

Smula över fetaosten och toppa sen med nötterna och fröna. 

 

 

Serveras ljummen! 

 

Smaklig måltid. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - cashew - claudiohjort - fetaost - foodie - foodio - kale - matblogg - matigsallad - nötter - rödbetor - rödbetsallad - salad - sallad - solrosfrön - svartkål