Nu brinner jag av igen....!

 

Jag har på sistone brunnit av lite på Instagram storys mot populära bloggare och Instagram profiler som lägger upp mycket kring mat. Jag vill inte hänga ut nån så nämner inga namn men jag kan bli så irriterad. 

 

Många säger felaktiga saker om maträtter och råvaror. 

 

Eller nästan värre är de som faktiskt är duktiga på att laga mat, går och handlar på bondens marknad, bra kött osv. Sen slutar det med att de kokar nån skitpasta. Jag vet inte om det faktiskt är så att de saknar kunskap eller om de redan är köpta. 

 

Saknar de kunskap är det ju konstigt att de blivit så otroligt populära och om de är köpta av stora bolag redan är det enligt mig en kortsiktigt affär. 

Innan man börjar göra reklam osv för stora pengar tycker jag man behöver bygga upp ett namn och en respekt inom den bransch man är i. 

 

Se på våra stora kockar i Sverige, Stefano Catenacci, Johan Jureskog, Erik Lallerstedt för att nämna några. Sjukt bra kockar som dels är som sagt väldigt bra på att laga mat sen driver de egna företag som är framgångsrika. Jag respekterar deras val att samarbeta med Milda, Donken och såsföretag. Fan grymt jobbat. All cred till de. 

Men vägen dit för de har varit tuff och lång. 

 

Att börja i tidigt ålder med att göra samarbeten på det sätter gör bara att man inte kommer få ett namn som håller och man kommer sluta i nån mattidning med att laga typ ”vitlöksdoftande fläskfilé med blomkålsris och timjan” eller nåt annat skit. 

 

Nu är jag inte i närheten av att klassas som känd. Jag tror de som känner till mig och vad jag jobbar med delvis tror att jag säger sånt här för att jag vill sälja mer av mina produkter. 

Självklart vill jag sälja mina produkter. Det är de som gör att jag har mat för dagen och tak över huvudet. 

 

Men jag har ett till mål. 

 

Jag vill. JAG VILL! förändra synen och tankesättet kring mat i Sverige. Jag vill få människor att förstå att det jag säger inte bara handlar om att sälja produkter.

Det handlar om ett nytt sätt att se på mat. Att granska det vi äter. Att kunna stoppa i oss mat som vi faktiskt kan stå för. Som vår kropp är nöjd över att få i sig. 

 

Om ingen informerar om något är det klar man inte lär sig. Tvärr får dessa profiler som lägger ut massa trams en hög trovärdighet eftersom de är så "kända". Klart man tror på de. Det skulle jag nog också göra om jag inte var så insatt.

 

Visste ni t.ex. att om ni äter en billig pasta 0-35kr/pkt så är de torkade på hög temperatur. När de torkar på hög temperatur karamelliseras det naturliga sockret i vetet (där för att pastan lite mörkare ofta). Detta innebär att den pastan få ett mycket högre GI (Glukemiskt Index) än pasta av kvalité som torkats på låg temperatur. Högt GI gör att blodsockret ruset upp i taget och du håller dig inte lika mätt lika länge. 

 

Jag kommer framöver att lägga ut en del mer utbildande inlägg. Jag kanske även kommer göra som intervjuer med producenter som jag träffar och inspirerande personer. Lite osäker angående intervjuerna. Vad tycker ni, skulle det vara kul?

 

Vi hörs mer imorgon, men innan får ni får gärna hjälpa mig med en grej. 

Dela gärna min blogg, eller tipsa vänner om att läsa. Jag vill få med mig så många jag kan på denna resa. 

Intresset finns där ute det vet jag efter att ha pratat med olika personer. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - brinn - claudiohjort - food - foodie - foodio - matblogg - matrevolution - revolution