mytasteswe.com foodio - Pappardelle med Karljohansvamp
< er>

Pappardelle med Karljohansvamp

Det här är ett av mina absolut bästa svamprecept!

 

 

Jag skulle verkligen inte kalla mig för svampnörd. Jag kan långt ifrån så många svampar som jag vill men jag tycker verkligen att det är nice att gå i skogen och plocka svamp. Det gjorde jag även innan Nero dök upp. 

 

 

När det kommer till att laga mat med svamp kan man göra så sjukt mycket. 

Svamp och fett är riktigt bra kompisar. Även mejeriprodukter. 

Grädde, smör, EVOO. Allt passar grymt till svamp. 

 

Jag kommer testa fram en del recept med svamp som inte är så rika på fett så det funkar för min vardag men såklart kommer jag även lägga upp recept på mina favoriter med svamp. Det är egentligen 3 stycken favoriter. 

 

Pappardelle med Svamp

Svamprisotto

Svamp bruschetta

 

Vi börjar med pastan:) Om du vill veta varför jag använder Pappardelle och inte t.ex Linguine kolla in detta inlägg. 

 


 

Pappardelle med Karl-Johan svamp 2 pers

  • 200 gr Pappardelle från Rustichella D’abruzzo
  • 150 gr Karljohansvamp, rensad och skuren i grova bitar
  • 30 gr parmigiano-reggiano, finriven
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl vatten eller hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk Bladpersilja, finhackad
  • 1/2 tsk rödvinsvinäger 
  • EVOO Viola
  • Salt
  • Svartpeppar

 

Sätt på en stor kastrull med vatten för att koka pasta. Salta rikligt. 

 

Hetta upp en stekpanna. 

 

Stek svampen i lite EVOO tills den börjar få färg. 

 

 
 

Tillsätt vitlöken och fräs några minuter tills den precis börjar få färg. 

 

 

Häll i vinäger och låt koka in. 

 

Häll på vatten/buljong och låt koka in helt. 

 

 

Häll på grädde och sänk temperaturen. Låt puttra ca 10 min. 

 

 

Smaka av med salt och peppar. 

 

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. 

 

Lyft upp pastan och lägg den direkt ner i stekpannan med svampsås. Rör om väl. 

 

Tillsätt lite pastavatten om det är för torrt. 

 

Sätt av plattan och tillsätt parmigiano-reggiano och persilja. Rör om. 

 

Låt vila i 2-3 minuter. 

Rör om igen innan servering. Tillsätt ännu mer pastavatten om pastan tjocknat för mycket. Den ska vara krämig men inte såsig!

 

Toppa med lite extra parmigiano-reggiano och perilja. 

 

 
 
 

Smaklig måltid! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - bästa pastan - claudiohjort - foodie - foodio - höst - karljohan - karljohansvamp - matblogg - pappardeller - pasta - porcini - rustichelladabruzzo - svamp
2
Elin

Men dröm!!

Svar: Yep!
Claudio Hjort

Anders

Ciao!
Gjorde detta ikväll, det var verkligen jätte gott, av riktigt bra avslutning på helgen ett gott. Milano resan så trevlig ut, massa fina bilder. Gelato stället i Milano såg väldigt schysst ut.

/Anders

Svar: Vad roligt att höra Anders! Snart kommer även mitt svamprisotto recept:)
Claudio Hjort