Spaghetti Puttanesca

OK här kommer en av mina absoluta favoritpastor. Helt underbart!!!
 
Pasta generellt är min absoluta favoritmat. Jag älskar verkligen pasta. 

Spaghetti Puttanesca. En klassiker som representerar min smak väldigt väl. Tomat, vitlök, persilja, sardell, kapris, oliver, chili…Så gott! 

Du kan med fördel göra en stor omgång sås så kan du spara i kylen och ta fram för en snabb middag nån kväll!

Till denna rätt ska det serveras Spaghetti. Jag använde ikväll Spaghettoni 100% Italiensk vete från Afeltra. Väldigt smakrik och en pasta med mycket stärkelse. Köp den eller annan Spaghetti av hög kvalitet. Rustichella D’Abruzzo, Pastificio dei Campi, Mancini är exempel på bra pasta producenter. 

 
 
 
 

 


 Du behöver (6 pers)

  • 800 gr San Marzano tomat (de jag använder heter inte San Marzano då det växer utanför DOP området)
  • 100 gr sardeller i olja
  • 70 gr kapris i salt, sköljda
  • 50 gr svarta urkärnade oliver, Gaeta oliver annars är taggiasca/liguriska ok!
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 näve bladpersilja, finhackad
  • 1/2 krm peperita nr 9, Habanero Chocolate
  • EVOO Viola
  • Salt
  • Pastavatten

Gör såhär
 
  1. Finhacka vitlök och sardeller.
  2. Fräs vitlök och sardeller i lite EVOO på medeltemp ca 5 min. Vitlöken ska bli mjuk och sardellerna ”smälta”. 
  3. Tillsätt tomat, chili, kapris och oliver. Sänk tempen till låg och låt puttra 30-40 min. Smaka av med mer salt. OBS! Var försiktig med sat. Det är mycket salt i både kapris, oliver och sardeller. Jag saltade inte såsen alls. 
  4. Koka Spaghetti enligt anvisningar på paketet men dra bort 3 minuter! Räkna 100 gr pasta per person. 
  5. Räkna 1 stor slev sås per person.
  6. Blanda den kokta pastan med rätt mängd sås.
  7. Tillsätt 1/2 dl slev pastavatten.
  8. Rör om på hög temp på spisen ca 1 min.
  9. Slå av plattan. Rör om mer.
  10. Tillsätt persilja och låt vilja 3 minuter. 
 
 
 
 
Servera på djupa tallrikar och toppa med lite extra chili om du vill ha lite mer hetta! 

Smaklig måltid!

Ciao ciao

/Claudio

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - bästa pastan - claudiohjort - food - foodie - foodio - mat - matblogg - pasta - pastatorsdag - puttanesca - spaghetti
4
Anders

Ciao! Detta får det bli på måndag :) Trevlig helg.

Svar: Grymt Anders!
Claudio Hjort

Mat-Lisa

Ser gott ut! Älskar också pasta, så detta måste jag testa. Smart att ta pasta en gång i veckan istället för att avstå helt! :)

Svar: JA eller hur!
Pasta är ju egentligen inte en sämre källa av kolhydrater än potatis eller ris MEN för mig i alla fall så är det så att jag tycker pasta är så mycket godare att jag har en tendens att vilja äta betydligt mycket mer än när jag t.ex äter kokt potatis.
Claudio Hjort

Anonym

Det här måste jag laga snart. Älskar sardeller och kapris i mat men använder det alldeles för sällan. Tack för att du delar med dig av alla underbara recept. Lycka till i nya lägenheten.

Anonym

Det här måste jag laga snart. Älskar sardeller och kapris i mat men använder det alldeles för sällan. Tack för att du delar med dig av alla underbara recept. Lycka till i nya lägenheten.

Svar: Tack själv!!!:)
Claudio Hjort