mytasteswe.com foodio - Tacofredag! Inga tillsatser, inget trams, bara väldigt gott!
< er>

Tacofredag! Inga tillsatser, inget trams, bara väldigt gott!

 

Jag tror att tacos blivit en ”svensk” rätt idag? Helt sjukt ju. Missförstå mig rätt, jag älskar Tacos men svenskt är det ju inte! 

Berättade detta för några mexikanare i fjol när vi var i Mexico, hehe de fick sig ett gott skratt. Sen att Tacos där inte är ens i närheten av vad vi kallar tacos här, det är en annan historia. 

 

”Svenska” tacos tycker jag verkligen om. Jag här ätit det många många gånger. Jag kan fortfarande tycka att det är gott att köpa tacokrydda, salsa osv men dels vet jag hur man gör SÅÅÅÅ mycket godare tacos idag plus att jg blivit för medveten om vad jag vill stoppa i mig och jag vill inte få i mig mycket av det som finns i färdiga taco kit. 

 

Här ser du hur jag gör mina tacos. Ofta använder jag tortilla bröd, ibland nachos. 

 

 

De tre recepten nedan är det som jag alltid gör när jag gör tacos. Sen får du fylla på med grönsaker, gräddfil, ost…Ja det du tycker är gott helt enkelt! 

 


 

Köttfärs

  • 400 gr köttfärs, av så hög kvalitet du bara kan hitta
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • 5 dl vatten

 

Guacamole

  • 2 avocado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 10 körsbärstomater, urkärnade och finhackade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1/2 kruka färsk koriander, finhackad
  • Salt
  • Chilipulver Peperita Habanero Red Savina nr 7

 

Pico de Gallo

  • 15 körsbärstomater, delade på 1/8
  • 1 gul eller röd lök, strimlad
  • 1 citron, saften
  • 1/2 kruka färsk koriander, finhackad
  • Salt
  • Chilipulver Peperita Habanero Red Savina nr 7

 

Börja med köttfärsen. 

Stek lök och vitlök i lite EVOO tills de börjar få lite färg. 

Häll på köttfärsen och fräs tills den blivit mörkbrun men inte bränd. 

Rör i kryddorna. Salta och peppra lite. 

Häll på vattnet. Låt koka ca 15 min eller tills vattnet kokat in helt. 

 

Guacamole. 

Mixa avokado, vitlök och saften från lime till en slät massa. 

Rör i lök, tomat och koriander. OBS, om du mixar allt blir allt brunt! 

Tillsätt salt och chili efter smak. Ställ i kylen och låt vila. 

 

 

Pico de Gallo. 

Blanda alla grönsakerna. Tillsätt salt och chili efter smak. Ställ in i kylen och låt vila. 

 

 

Nu borde köttfärsen vara klar. 

 

Ställ fram allt till bord och njut av ditt egna, hemgjorda fredagsmys med TACOS!!!

 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - claudiohjort - foodie - foodio - fredagsmys - matblogg - tacofredag - tacos - texmex