Tegel och kött!

 

Imorse besökte vi en för mig ny del av Köpenhamn. Köttbyn. Lite som NYC Meatpackingdistrict, så klart in annan form. Men stämningen var den samma, lite mystiskt och dunkelt. Fina gamla hus, mycket tegel och generellt kanske nergånget men ändå polerat. 

 
 
 

Mitt i alla ligger massa restaurangen som nu blivit trendiga samt en grym matmarknad. Där fanns det massa små matstånd som gjorde street food. Jag måste ändå säga att jag var imponerad av dessa foodtrucks/matstånd. De stog och lagade mat från grunden. Överallt såg man stora köttstycken, eld, grillar, färska grönsaker som fräser. Jag blev riktigt imponerad. Samtidigt blev jag rätt besviken över foodtruckkulturen vi har i Stockholm som inte alls på något sätt känns lika arbetad. Jag kan ha fel men jag har aldrig sett en foodtruck stå och bena ur en hel gris, rosta sin egen salsa eller baka egna tortillas. 

 
 
 
 

Köttbyn var grymt och jag kommer helt klart komma tillbaka. Även om det ligger en hipser-vibe över allt som inte riktigt är för mig:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Köpenhamn - claudiohjort - food - foodie - foodio - kickoff - köttbyn - matblogg