Vit Alba tryffel under bordet!

 
 

Vit Alba tryffel. En är världens mest exklusiva råvaror. Används av toppkockar, gourmets och gourmander över hela världen. I Sverige är det förvånansvärt få, även bland de bättre krogarna som vi har som använder en äkta vit certifierad Alba tryffel. Den kostar mer, självklart. Många anser då att man lika gärna kan köpa en vit tryffel från Kina, Toscana, Södra Italien, Kroatien osv. Visst det kan vara gott men kommer aldrig ha samma karaktär och intensitet som den från Alba. Står det vit alba tryffel på menyn, be om att få se på den. Det är restaurangerna stola över. Den ska då ha ett litet snöre runt sig men ett litet certifikat som hänger runt om. Skriver de vit Alba men köper inte den certifierade skulle jag inte vilka betala full pris. 

Tänk att ni går och köper en bil. En Ferrari. Men du ser att loggan är borttagen. Varför är loggan borta? Det står inte Ferrari nån stans, inte på bilen, inte på sätet, inte ens i instruktionsboken.  Då svarar säljaren, nej nej jag lovar det här är en Ferrari. Det bara står inte det nånstans.

Skulle du tror på honom?

 

 

Igår var vi bjuda på middag med Tartuf Langhe. Det officiellt datumet då man får börja sälja vit alba tryffel är den 21 sept. Fördelen med att känna de som jobbar med tryffel är att man kan komma över tryffel tidigare. Som igår. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maten var helt sjukt bra och vi fick en rejäl tryffeldos! De bästa tryffelrätterna är de enklaste!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - alba - blogg - claudiohjort - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg - tryffel
1
Jessica Högberg

Aldrig hört talas om, tryffel använder vi en del på Ulla (Winbladh) men den är svart... Men jag jobbar ju inte i köket heller🤣

Svar: Ah vad roligt! Nej inte så många som pratar om den certifierade tryffeln.
Tänk va nice om ni i matsalen skulle kunna gå runt och presentera tryffeln till bords. ! Om ni vill kan ni ringa till mig så kommer jag förbi och pratar tryffel:)
Claudio Hjort