Ett tappert men misslyckat försök

I söndags fick vi lite tips kring hur vi fysiskt ska träna Nero. Han är ju lite som jag. Inte en långdistanslöpare. Mer än sprinter. Korta snabba intervaller. Vi blev tipsade om att söka upp en backe. Jag ställer mig i ena endan av backen och Jenny i den andra. Nero sitter hos en av oss medan den andra håller ut en leksak. Personen som Nero sitter vid pekar på personen med leksaken och skriker FRAMÅT. Nero börjar springa och typ halvvägs ropar personen med leksaken HIT. Sen gör man så ett par gånger, upp och ner. Nero blir dödstrött och får fina stora muskler. 

Allt gick bra till en början. 

 

Sen gick allt utför. Jag och Jenny är för tråkiga så Nero tappar intresset. Vi försöker på alla sätt men han är ointresserad av oss. Jag börjar bli lite irriterad. 

Mitt i allt kommer nån jävla Army training grupp bärandes på stora traktordäck och ska gå upp för backen, precis bredvid oss. 

Nero ställer om till ilsken vakthund och reser ragg och börjar morra. Precis sånt beteende vi håller på att jobba bort. Jag tänkte på att hålla mig lugn precis som Joel (vår tränare sagt). Men jag kunde heller inte ställa mig upp för det var lerigt och halt så jag skulle trilla och då tappa hans koppel. Mitt i allt kommer ledaren mot mig lite och stannar upp. Nero blir ännu mer på sin vakt, börja dra ordentligt och skälla mot honom. Så frågar han mig. ”har du koll eller ?”. Va lite sugen på att släppa Nero men gjorde inte det. 

 

I detta läge var jag grovt irriterad. På Nero, på Jenny, på tränarna, på mig själv. 

Bra de passerade. 

Nero lugnar ner sig. 

 

Men just då från igen stans dyker en jävla moutainbike cyklist upp från skogen. Det här var inte heller en duktigt sådan utan en riktigt mega amatör. Han ledde cykeln och halkade runt i leran. Och visst skulle han också passera oss. 

 

Jag blåste av träning, promenad och gick tyst och extremt irriterad tillbaka till bilen med Jenny. 

 

Det blir inte alltid som man tänkt sig. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Nero - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - hund - irritation - italiana food selections - rottweiler