Gjutjärnspanna

 
- I samarbete med tretti.se -

 

Då och då höra att jag är duktig på mat och matlangning. Jag tycker såklart det är grymt kul att höra det från er och det betyder mycket för mig. En sak jag ofta får höra är "jag kan inte göra lika god mat hemma".

Ett av mina stora mål är att smitta av mig med kunskap, att förmedla hur man gör och bör tänka kring mat och egentligen varför min mat blir god. Jag är långt ifrån den bästa kocken eller den mest tekniska. Jag har två saker som jag satsar stenhård på och där viker jag mig mig inte. 

 
 

Bra råvaror och bra redskap. 

Ett av de redskap som jag använder mest är en gjutjärnspanna.

 

Hos tretti.se kan ni hitta en stort urval av kastruller och stekpannor. 

 

Precis som med mycket annat finns det många olika märken och kvalitéer. Jag tycker det är värt att betala lite extra för en stekpanna. Alla mina gjutjärnspannor kommer från Skeppshult och jag tycker då hela tiden håller en riktigt bra kvalité. Köper du en Skeppshult gjutjärnspanna gör du en investering för egentligen hela livet. Dessa stekpannor ser man fram emot att mina barn i framtiden kan få av mig.  De blir bättre och bättre med tiden. 

Jag steker ägg, kött, müsli, kyckling ja allt möjligt i mina gjutjärnspannor. Det finns för mig så många fördelar med de.

 

 
 

Värmespridningen blir grym och när jag t.ex steker kött låter jag den stå på kanske 5-10 min innan jag steker. Då blir den helt galet varm och eftersom de är så tjocka så när jag lägger på köttet sjunker inte temperaturen så mycket så man får de där perfekta stekytan. 

 

Man slipper typ att diska:) Jag avskyr verkligen att diska. Gjutjärnspannor sköljer man bara av med lite vatten och torkar av med en trasa. Ingen skrub, diskmedel eller annat:)

 

De passar även på alla typer av hällar. Jag har gas nu men flyttar snart till en lägenhet med induktion, Grymt skönt att slippa köpa allt nytt! 

 

De går att köra in i ugnen för att avsluta en köttbit, baka bröd, pan pizza, focaccia. Älskar det. 

 

Kika in på tretti.se och kolla in deras urval av grytor och stekpannor men såklart även mycket mer. 

 

- I samarbete med tretti.se -

 Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - claudiohjort - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - matblogg - samarbete - skeppshult - stekpanna - tretti.se