Hemgjord Müsli

Kvarg, ägg. Allt var slut för att göra frukost. Blev lite sugen på fil och müsli men hade bara keso så blev det som bas. Jag hade inte heller någon müsli så jag gjorde min egen. Helt galet vad gott det blir. Jag gillar att rosta min lite extra så den bli mörk i färgen, inte bränd men mörk. 

 

Superenkelt och helt fettfritt:)

 

Per person tar du 1 dl havregryn, 1 msk solroskärnor, 1 msk pumpafrön och 2 tsk chiafrön. Häll alla ingredienser i en bra stekpanna. Jag körde en gjutjärnspanna. 

Rosta på medel/hög temp till det får önskad färg. Tar 5-10 minuter beroende på hur du vill ha den. Låt svalna på fat!

 

Det här går ju att göra i en stor batch och spara i en burk så har du egen müsli som räcker hela veckan eller mer!

Nu hade jag hallon som jag ville ha på men i vanliga fall hade jag blandat i 1 msk torkade tranbär också. Perfekt start på dagen! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - food - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - frukost - frukosttips - hemgjord - hemgjort - italiana food selections - musli - müsli - tips