Köttfärsris med ärtor och rosmarin

Ris, köttfärs och ärtor. Jag tycker det är en så sjukt bra kombo. Se till att ha en köttfärs med mycket smak, gärna på högrev och kanske lite bringa också.

Som ni vet går jag på diet just nu så denna rätt gjorde jag helt utan tillsatt fett. 

 


 

2 personer

  • 400 gr köttfärs
  • 400 gr frysta gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk hackad rosmarin
  • Salt
  • Pepper
  • Salladslök, strimlad
  • Citronzest

 

  1. Stek köttfärsen utan fett i en stekpanna ca 5 minuter. 
  2. Tillsätt lök, vitlök,rosmarin samt lite salt och peppar. 
  3. Stek ca 5 minuter tills. Löken ska ha blivit mjuk och köttfärsen börjat få färg. 
  4. Häll på vattnet och sänk temperaturen till medel. Puttra i 5-10 minuter. 
  5. Tillsätt ärtorna och låt koka med tills vattnet helt kokat bort. 
  6. Koka ris. 
  7. Blanda riset med köttfärsen. 
  8. Toppa med salladslök och citronzest. 

 

Smaklig måltid, 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - citron - diet - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - köttfärs - lätt - lök - mattips - middag - middagstips - tips - ärtor