Påskafton

Det här året har vi lagat mindre mat, eller snarare det har varit mindre fokus kring maten. Jag vet inte riktigt varför. Såklart vi har hållit i traditionerna men vi har inte åkt runt på alla marknader lika mycket som vanligt eller stått vid spisen lika mycket. Jag har märkt på mig själv att jag är väldigt trött iår, har sovit middag varje dag och på natten sover jag ca 10 timmar. Galet skönt! 

 

Påskafton är den stora dagen här i alla fall kring påsk. Det är dagen så familjer samlas, man lagar mat tillsammans och bara umgås. Vi äter klassisk Napoleonsk påskmat. Killing är i centrum av måltiden. Man rostar den långsamt i ugnen med massa gullök. Vi hade även i färska gröna ärtor. På skyn gör man en pasta och som varmrätt serveras killingen med sallad, rostade kronärtskockor, cikoria osv. Helt sjukt gott! 

Mamma stod för killingen, jag gjorde kronärtskockorna med hjälp av tjejerna medan pappa stod för drycken. 

Blev en grymt god måltid och vi var mer än mätta efter maten. 

 

Efter ett par timmars vila tog vi oss upp i bergen för en underbart vacker promenad som vi avlutade med en aperol spritz i byn, Itri. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Itri - food - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - italianafoodselctions - matblogg - mattips - middag - middagstips - påsk - rottweiler - tips