Rostade kycklingklubbor med ris och "pizzasallad"

Marinera kycklingklubborna över natten med det du önskar. Jag har i detta fall bara kryddat med gul curry, salt och lite evoo. Masserade och lät ligga i kyl över natten i en plastpåse. Räkna 2-4 kycklingklubbor per person.

Sätt ugnen på 250 grader. 

In med kycklingklubborna och låt gå tills de är bruna och krispiga på utsidan, ca 30 min.

 

Under tider kokar du upp en kastrull med vatten. Tillsätt salt, gurkmeja och ett par finhackade salladslökar. Tillsätt riset, räkna 0,5-1 dl okokt ris per person. Koka i 11 minuter och häll sen av det i en sil precis som att det vore pasta. Jag använder Carnaroliris från producenten Acquerello. 

 

Till detta serverade jag av variant av pizzasallad. Rev 4 morätter och 200 gr rättika. hällde på 2 tsk äppelcidervinäger, lite salt och svartpeppar. Masserade inte så det blev lite mjukare. Tillsatte lite finhackad salladslök. 

 

God och superenkel middag som dessutom följer min diet:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Italiana Food Selections - diet - diettips - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - fågel - hälsa - italiana food selections - kyckling - middag - middagstips - nyttigt - recept - recepttips - snabbmat