Tack Duå och Umeå

 

Inte en klassisk lördagkväll direkt. Sitter på rummet, just ätit en sallad och 1/2 grillad kyckling. Har kört två träningspass idag, löpning på morgonen och bröst,biceps och mage på EM. Däremellan har jag jobbat på Duå. 

 

Alltid lika imponerad när jag är här av Lars och Pers (ägarna) driv och service mot sina kunder. De säljer allt från stekpannor till färska getostar och heta chilisåser. På kvällarna förvandlas butiken till den heta cocktailbaren Open/Closed. Det spelar ingen roll om du kommer in 8 på morgonen eller 1 på natten. Lars och/eller Per är på plats. Stor eloge till de! 

 

Jag tycker alltid att det är kul att komma hit, kunderna är grymt bra, gillar mat och spenderar gärna några extra kronor för att det ska smaka. Precis som det borde vara! Tänk om flera bara kunde göra om hur man tänker och ser på mat? Sluta köpa stora klumpar med billig ost och ha på macka varje morgon, sluta köpa storpack skivad skinka, fläskfilé för 30 kr/kg eller brasiliansk oxfilé för 99 kr/kg! Ät som standard enkla, goda, hälsosamma och billiga rätter för att sen när du ska äta ost, chark, kött eller vad det nu än är så köper du det absolut bästa tänkbara du kan komma på! 

 

Jag har bitat upp två hela Parmigiano Reggiano hjul nu under fredag-lördag. Det betyder kring 80 kg Parmigiano. Vi har inte sålt allt men jag skulle nog tro att vi sålt nånstans mellan 50-60 kg denna helg. Det är imponerade siffror för att vara Parmigiano av denna kvalitet! 

 

Jag kanske denna helg uppfattas som lite tråkig då jag inte dricker alkohol eller äter särskilt ”kul” mat. Men jag har letat efter en 3-veckors period som jag kunde vara strikt och det är ju nu. Jag menar vad är tre veckor? Ingenting. Ofta när jag reser upp hit går jag ut och äter, själv, med Per och Lars eller nån annan vän men denna gång blev det inte så. Vilar upp mig rejält och har kunnat fokusera på jobb, träning och kost. Skönt! Trots att jag jobbar hela helgen känner jag redan nu att batterierna är laddade! 

 

Ser fram emot imorgon väldigt mycket! Ska dels träffa Jenny, Nero och jag tror min familj om det blir söndagsmiddag..? Vi ska på hundträning i Västerås och sen ska jag och Macke, Jennys bror (han heter egentligen Andreas) på Aik-Djurgården. Alltid kul med derby! 

 

Nu tackar jag Duå, Lars,Per & Co samt Umeå för en fin helg och säger god natt till er där hemma! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Sverige - Sweden - blogg - duå - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - matblogg - tips - umeå