Tänk om

Godmorgon, 

 

Imorse tog jag en härlig löptur runt i Umeå. Jag har ju bott här i 4 år så jag valde att springa förbi min gamla lägenhet, in på campus. Mycket minnen här uppe. Bra och dåliga som med väldigt mycket annat. 

 

Börjar tänka mycket när man blickar tillbaka till det idag känns som ett helt annat liv. Många ”tänk om” dyker upp. Tänk om jag aldrig flyttat hit, tänk om jag aldrig flyttat härifrån, tänk om jag hade fått familj här uppe. Hur hade mitt liv sett ut då?

Jag tycker såna tankar är spännande. Samtidigt stannar det för mig vid tankar. Jag menar, jag ångrar ingenting jag gjort men jag ångrar heller inte att jag inte gjorde något tidigare. Är ni med hur jag tänker? 

Min stora mardröm i livet är att vakna upp när jag är typ 50-60, blicka tillbaka och tänka ”jag ångrar att jag inte gjorde sådär”. 

Jag är en person som alltid hungrar efter mer, jag är nog aldrig riktigt nöjd med en individuell prestation eller fråga. Det mesta hade kunnat göras lite bättre om man bara gjort sådär. Klart jag kan vara mer framgångsrik, ha mer pengar, göra mer för att hjälpa andra osv osv. Men det är också såna tankar som drar mig framåt, ibland snabbare än många andra. Såna tanker som gör mig starkare och mer hungrig.

 

Det som jag dock känner, även om jag alltid vill ha mer är att om jag ser till min helhet, mitt liv så är jag nöjd till 100%. Jag har en familj jag älskar, en flickvän som jag älskar, en hund som jag älskar, ett bra jobb, en framtid inom företaget, jag har råd att göra roliga saker som resor, shopping osv. Totalt sett är jag supernöjd med min tillvaro och mitt liv just nu. 

 

Det gör att när jag då tänker de där tankarna, ”tänk om…” Spelar det ingen roll egentligen vad facit hade sagt. Skulle jag kunna åka tillbaka i tiden och börja om för att jag vid 31 års ålder hade haft mer pengar, barn, varit smalare, inte vet vet jag, hade jag inte bytt bort det mot vad jag har idag. Inte en chans i världen. 

 

Så idag höll jag mitt eget pepptalk för mig själv i mitt huvud. 

 

”Va alltid hungrig efter mer, jobba alltid hårdare än alla andra så kommer du komma längre. Men se samtidigt till att du är nöjd med din tillvaro och med det du åstadkommit hittills.”

 

Så säger jag till mig idag och ser fram emot en härlig dag och en härlig framtid! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - blickatillbaka - claudiohjort - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - tbt - tillbakablick - tänkom