En perfekt Guacamole

(null)



Guacamole är helt klar en av mina stora favoriter. Så länge jag minns har jag verkligen gillat guacamole och jag har hållit på testa fram och tillbaka vad jag tycker är det bästa sättet eller snarare det bästa receptet. 

Jag har även rest en del och provat Guacamole i olika länder även i Mexico och alla gör ju väldigt olika. Det enda gemensamma är huvudingrediensen är Avokado. 

Ska den vara slätmixad eller inte? Lök/vitlök eller inte? Koriander?

Efter mycket är detta det jag kommit fram till som den absolut bästa., enligt mig! 

Jag gillar min hackad med kniv inte mixad eller som pure. Jag vill ha lite bitar och tuggmotstånd. Koriander vill jag ha då jag älskar det. 

Ingen rå vitlök då det blir för starkt och jag väljer salladslök för att den är lenare än t.ex gul/rödlök. 

Avokadon mosas ändå lite när man rör om så det blir ändå "krämigt". 


  • 4 mogna avokado, grov hackad med kniv
  • 3 stjälkar salladslök, grovt hackade
  • 2 st röda färska chilifrukter, finhackade
  • 10 körsbärstomater, urkärnade och grovs hackade
  • 1 kruka fänkål, grovs hackad
  • 1 Lime
  • Salt


1. Börja med att skära/hacka alla grönsaker enligt ovan. 

2. Blanda i en bunke. 

3. Pressa ut all saft från limen. 

4. Smaka av med en nypa salt.

5. Ställ i kylen ca 30 min. 

6. Rör om igen och tillsätt        eventuellt med lime och citron. 

Servera med nachos, till tacos eller som kall sås till kött, fisk eller kyckling


Smaklig måltid, 


Ciao ciao


/Claudio


Claudio Hjort - bästa - foodio - foodio.nu - gott - guacamole - guacamole recept - mexikanskt - recept