Sista alpluften

(null)

(null)
Godmorgon! 
Nu har jag just vaknat och ska gå ut med Nero. Vi är längst uppe i norra Italien, gränsen mot Österrike. Vi hittade ett superbra hotell så vi ska faktiskt hänga kvar här till 10-11 innan vi åker vidare. 
Nu är semestern slut för oss och det ska bli skönt att komma in i sina vanliga rutiner igen även om det är tråkigt att semestern är över. 
Vår semester började ju med otur och vi kom iväg sent. Men vi har trots en jobbig start fått ett par riktigt fina veckor tillsammans. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Gårdagen spenderade vi mest uppe i Dolomiterna kring ett skidort som heter Madonna di Campiglio. Där håller en av våra producenter till. Eleonora Primitivizia. Det som vi importerar av henne är Mugolio, en granskottsirap. Den görs på en viss typ av gran/tall fast det ser mer ut som en buske. På italienska heter den Mugo. Växer bara på 1800möh eller högre upp. 
Sen blandas den med socker och fermenterar i...7 år! Tillsist kokar man ner den lite på låg värme under två dagar innan den säljs. Otroligt. 
Eleonora är typ som moder natur. Hon är ett med bergen och skogen. Kan allt. Vad man kan äta, vad marken signalerar, hur man går i bergen, undviker björnar...allt. 
Förutom mugolio gör hon många inläggningar av alpörter och gräs.
Allt plockar hon och sin son för hand på från 1600möh upp till 2800möh. Det är så galet. Utan passion för detta skulle det aldrig gå. Skulle man göra en normal kalkyl på detta med timlön osv skulle ju en burk kosta nån tusenlapp. 
Vi åt lunch på hennes Baita, drack lite vin och allmänt njöt av en fin dag. 

Ciao ciao

/Claudio 
Alto Adige - Italiana food Selections - Madonna di Campiglio - Primitivizia - foodio - foodio.nu - italia - jobb - mugolio - work