Spaghetti med räkor

(null)

Säsongen för kräftor närmar sig och en hel del, typ som vi har redan börjat äta kräftor och skaldjur. 

Detta recept är perfekt då det ofta blir skaldjur över och det funkar lika bra med kräftor, räkor, hummer, havskräftor eller kingkrab. 

Alla dessa har en sak gemensamt. De är kokta. Jag är egentligen en riktigt stark motståndare till att använda kokt mat för att sen tillaga på nytt. Helt puckat. Men. Även nån anledning finner vi i stort sett aldrig råa skaldjur i våra butiker. Plus att det är ett bra recept om du får skaldjur över någon gång. Hemligheten för att skaldjuren inte ska bli torrt är att de bara ska "smekas" av värmen i pannan, inte stekas. 


ANVÄND ALDRIG RÄKOR ELLER KRÄFTOR PÅ BURK. Köp hellre frysta och skala. Tycker de på burk smakar katastrofalt dåligt. 


  • 100-200 gr skalade räkor (eller annat skaldjur)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade 
  • 4 msk EVOO
  • 2 msk färsk bladpersilja, finhackad 
  • 1 krm Peperita jalapeno chilipulver 
  • 1/2 citron, både zest och saft

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


  1. Fräs vitlöken i EVOO tillsammans med finhackade stjälkar av persiljan. 
  2. Fräs i några minuter. 
  3. Lägg i räkorna, rör om och låt komma upp i värme. Sätt av plattan. 
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Dra bort 2 minuter. 
  5. Häll av pastan med spara några msk pastavatten. 
  6. Häll pastavattnet på kastrullen med "såsen" och sätt plattan på max temp. 
  7. Häll i pastan och rör om.
  8. Låt puttra tillsammans tills allt vatten dunstat bort. 
  9. Tillsätt chili, citron och persilja. Rör om. 
  10. Låt vila 2-4 min. 
  11. Servera på djupa tallrikar och ringla över mer EVOO.
(null)


Smaklig måltid, 

Ciao ciao


/Claudio 

Claudio hjort - Rustichella d’abruzzo - foodio - foodio.nu - gott - middags tips - räkor - spaghetti