Rigatoni med svamp och salsiccia

Pastatorsdag! Det börjar sätta sig här hemma. Jag och Jenny pratar ibland under veckan om vad vi ska äta för pasta på torsdag. Vi ser båda fram emot den middagen eftersom vi båda älskar pasta! 

Här har ni en så sjukt god pastarätt, mustig och stor i smaken. 

Använd den svampen ni har hemma. Jag använde tinade hela karljohansvampar som vi plockade i höstas. Men kanske har du torkad? Blötlägg den då, krama ut den och följ sen receptet. Eller köp färsk i butik. 

Med Salsiccian gäller samma sak, jag använde den med karljohansvamp men har inte din butik den köp en naturell. Men köp rätt Salsiccia, från Mori alternativt Bazza. Många andra har en så syrlig smak som inte ska finnas där! 

 


 

Rigatoni med svamp och salsiccia 4 pers

 • 400-500 gr Rigatoni rigati, Afeltra
 • 500 gr svamp, skuren i mindre bitar.
 • 1 paket, ca 350gr, Salsiccia Mori, bara färsen utplockad från fjälstret. 
 • 1 gullök, hackad
 • 4 vitlöksklyftor, finhackade
 • 100 gr parmigiano-reggiano
 • Svartpeppar
 • Salt
 • EVOO Villa Magra

 

 1. Stek svampen i en stekpanna med lite EVOO. Svampen ska få lite färg men framför allt bli av med allt överflödigt vatten. Lägg åt sidan. 
 2. Stek lök och vitlök på medeltemp i lite EVOO tills löken blivit genomskinlig. 
 3. Tillsätt salsiccian och stek ca 5 minuter till. 
 4. Tillsätt den stekta svampen, rör om ordentligt och sänk eventuellt temperaturen lite. Det ska inte steka hårt utan mer ”puttra”. 
 5. Koka upp pastavatten och salta rikligt. 
 6. Koka pastan enligt anvisningar på paket men dra av 2 minuter. 
 7. Spara 2 dl pastavatten. 
 8. Häll av pastan och blanda med såsen, rör om ordentligt. 
 9. Peppra efter smak, 3-4 varv körde jag med kvarnen. 
 10. Tillsätt 1 dl pastavatten, all parmigiano-reggiano och slå av plattan. 
 11. Rör om ordentligt och låt nu vila ca 3 minuter. 
 12. Smaka av med mer salt, peppar och parmigiano-reggiano. 
 13. Servera på djupa varma tallrikar och toppa med parmigiano-reggiano och lite god intensiv EVOO. 

 

 

Smaklig måltid! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - Stockholm - Sverige - Sweden - bästa pastan - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - pasta - pastatorsdag - recept

En milstolpe i mitt liv

 
 

Nu är jag inne på mitt sjätte år som heltidsanställd på Italiana Food Selections. Jag har innan dess jobbat av och till sen jag var kring 15 år gammal. 

De senaste 6 åren har jag jobbar mer än de flesta jag känner. Säkert snittat 60-70 timmar i veckan. Men jag älskar det. Jag ser inte riktigt mitt jobb som ett jobb utan som en livstil. 

Jag har länge vetat att jag vill ha min framtid i vårt företag och i den här branschen. Som jag sagt förut har jag en vision om att göra Sverige till ett godare och mer matmedvetet land. Sen älskar jag vårt företag. Mamma har byggt upp något fantastiskt som jag känner mig ärad att få vara en del av. 

Hon byggde upp företaget från 0. När man fortfarande köpte olivolja på apoteket. Innan någon annan ens hade tänkt tanken att börja sälja delikatesser på den här nivån. Jag kan rakryggad säga att företaget som mamma byggt upp skapat en stor del av marknaden som finns för italienska delikatesser idag. 

 

Idag tog jag och mamma ett stort steg. Tillsammans. Efter ofantligt många möten mellan oss, banker, revisorer osv har jag äntligen köpt in mig som delägare av Italiana Food Selections. Jag känner mig stolt att få detta förtroende och jag känner mig om ännu mer stolt att få driva företaget tillsammans med en av mina stora förebilder, min mamma. 

För mig är det även en milstolpe rent privat då jag ända sen jag gick i högstadiet haft tankar och idéer om att driva företag. 

 

Det kommer inte ske någon praktisk förändring i hur vi jobbar, varken våra rollen eller vad/hur företaget jobbar idag. En skillnad blir såklart ett högre ansvar från min sida och förmodligen mer jobb. Men det är något jag ser fram emot! 

 

Idag är en stor dag för mig och jag kommer somna med ett leende. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - blogg - businessclass - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - jobb - matblogg - work

Utbildning på kontoret

I helgen har vi haft besök från vår producent Barbero. Barbero producerar framför allt Torrone både den krispiga traditionella samt den mjuka. Torrone är alltså nougat. Det som gör deras nougat unik är att de följer samma recept som familjen Barbero använde när de började, i mitten av 1800-talet. Så grymt mäktigt. De använder inga gelatin, inga maskiner för att pressa utan mycket görs för hand. De använder 51% IGP märkta hasselnötter från  Piemonte, italiensk honung, socker, äggvita och lite glykos. För att vara Torrone är de unika och gör en torrone som är helt magiskt. Den används aningen som snacks eller så kan man smula ner den i en semifreddo, strössla den på glass osv. Den mjuka äter man bara som den är:)

 

Barbero gör även Giandujachoklad. Det är alltså en choklad som man blandar med en hasselnötskräm. I Barberos använder de en 50% choklad och blandar med 25% hasselnötskräm gjord av IGP märkta Piemonte hasselnötter. 

 

Såklart gör de massa olika varianter av Torrone och Giandujachoklad. Idag berättade Bruna från Barbero om företagets historia, hur de jobbar, vilka råvaror de använder osv. Vi kollade även på en film från produktionen. 

 

Jag är mån om att vi ska erbjuda de bästa produkterna på marknaden, tillsammans med den mest kompetenta personalen, de bästa demo osv. Vi ska hålla samma nivå på allt inom företaget som produkterna vi säljer. Så har vi alltid gjort och så kommer vi allltid att göra. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - barbero - blogg - davidebarbero - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - jobb - matblogg - utbildninig