Spår, lydnad och skyddsarbete

Tänkte att en uppdatering kring Nero är på sin plats. 

I söndags var vi i vanlig ordning i Västerås på hundträning. Det har börjat bli roligare för varje gång då vi märker skillnad på honom, både i hans träning och i vardagen. 

Jag trodde att vi skulle punktmarkera och träna på hans ”problem” mer. Dra i koppel, utfall mot hundar och människor osv. Men vi tränar egentligen väldigt lite sånt. Vi jobbar mycket med att få upp hans motivation, hans vilja att vilja följa oss, vilja bli tränade av oss. Vi jobbar även mycket på mitt och Jennys ledarskap. Nero har tydligt lyckats bli Nr 1 trots att jag ser mig som en ganska tuff person mot honom. Men det är de små sakerna som jag inte ser, där är problemet. Att han blir gosad när han kommer fram till mig, vilket betyder att han i stort sett säger ”klappa mig nu” och såklart gör jag det för det är mysigt. Nu istället. Kommer han fram till mig säger jag åt honom att gå. När han ligger så bjuder jag in honom OM JAG VILL till att komma fram och gosa. Såna små saker jobbar vi på. 

 

Vi börjar träna på en gren som heter IPO, jag vet inte om vi kommer börja tävla inom det men det är ändå roligt. IPO är en tävlingsgren där man jobbar inom spår, lydnad och skyddsarbete. Det är superkul tycker jag och Nero älskar det. Han är supertaggad och glad när vi tränar och efter träningen kan han knappt stå för han är så trött. 

Joel, vår hundtränare menar att jobbar vi upp lydnad, motivation, ledarskap så kommer alla andra problem bara lossna.

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - IPO - Italiana Food Selections - Nero - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - lydnad - rottweiler - skydd - spår

Fantastisk kycklinggryta - Pollo alla Cacciatora

Det här är en rätt som jag älskar. Pollo alla Cacciatora betyder egentligen jägarens kyckling. Packad med smak och färg, billig att laga och inte så mycket jobb. Perfekt om man vill göra storkok inför veckans lunchlådor eller som grymt god middag:)

Pollo alla Cacciatora 8 pers
2 st hela kycklingar, stycka ut bröst och klubba
800 gr bra tomater på burk
2 gula lökar, tunt skivade
6 sardeller
1/2 dl kapris från Pantelleria
1/2 dl urkärnade svarta oliver 
1/2 flaska rött vin
Salt
EVOO

Börja med att stycka kycklingen. Det är enklet och när du väl lärt dig blir det så mycket godare och billigare att äta kyckling. Kolla denna viedo om du vill veta hur man gör
Stek kycklingen i lite EVOO. 
När kycklingen fått fin färg lyfter du den åt sidan. 
Tillsätt lite mer EVOO i samma stekpanna som du just använt för kycklingen. Lägg i lök och sardeller och fräs några minuter.
Häll i vinet och låt koka upp.
Lägg kycklingen i stekpannan. 
Tillsätt kapris och oliver.
Häll på tomaterna. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen till medel/låg. 
Låt koka under lock ca 1,5 timmar. Smaka av med mer salt. 
Servera med lite goda grönsaker och kanske lite kokt potatis. Denna rätt går jättebra att ha i kylen och ta fram dagen efter. 
 
Smaklig måltid, 
 
Ciao
Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - blogg - cacciatore - comfortfood - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - gryta - italiana food selections - kyckling - matblogg - pollo

Masterclass på Eataly med Le Tamerici

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår höll jag och Paola en masterclass på Eataly om produkterna som Paola producerar. Hennes mostarda, marmelader, konfektyrer. Hur hon väljer råvara, varför hon gör det hon gör osv. 

Det var fullsatt och alla var mycket nöjda! Vi bjöd på tre tallrikar med olika ostar och charkuterier med passande tillbehör. Sen var det fritt fram för frågor och det glädjer mig att folk frågade på och bar nyfikna. Kommer bli mer masterclass på Eataly både typ som igår som var mer teoretiskt och även med praktiskt där vi kanske lagar risotto, pizza eller annat! 

Hoppas ni har en fin söndag! 

Ciao ciao

/Claudio 
Stockholm - Sverige - Sweden - foodio - foodio.nu - italianafoodselections - letamerici - mostarda