Fullkornswraps med kyckling & avokadokräm

 

Igår stod jag och jobbade på NK-Saluhall hela dagen. Extra roligt var det igår då vi hade producent från Italien på plats. Vi bjöd på torrone (nougat) och choklad från Barbero. Om ni missade att komma förbi igår kan ni komma till oss idag då vi står på öppningen av Eataly. 

 

Fredagarna slutar jag kring 19 och är väl hemma typ 19.30 vilket gör att vi alltid lagar snabb och enkel mat. Både jag och Jenny är ofta trötta så vi vill äta gott utan att det tar för mycket tid. Ofta blir det en köttbit eller annat protein med någon god sallad till. Igår gjorde vi kyckling wraps. 

 

Kryddade kycklingen med ”pil pil”, en blandning av vitlök, paprika, chili och persilja. Stekte kycklingbrösten så de fick en krispig nästan lite lätt bränd yta och den tjocka delas nådde 65 grader.  

Under tiden som jag stekte brösten mixade jag 2 st avokado med 1 vitlöksklyfta och 4 msk kvarg. Saltade efter smak. 

 

När allt är klart skär jag upp kycklingen i skivor, la ett böad romansallad på en fullkornstortilla. På salladsbladet la jag 1 rejäl matsked avokadokräm och på det ett par bitar kyckling. Toppa med tunt skivad lök och körsbärstomater delade på två. 

 

Thats it! Jag la fram en bit citron så vi kunde klämma på några droppar precis när vi skulle äta för att få en fräsch syra. Det var riktigt gott och det tog på riktigt 15 min att laga maten. 

 

Idag blir en spännande dag. Jag ska nämligen vara med i juryn för att döma svenska ostar på ostfestivalen. Grymt skoj att få möjligheten och att vara anförtrodd med ett sånt uppdrag. 

Parallellt med det öppnar ju Eataly Stockholm där jag tyvärr inte är med men jag kommer kika in ikväll såklart efter ostfestivalen. Min kollega Gustav är på plats dock tillsammans med Barbro så Italiana Food Selections är väl representerade. 

 

Eftersom jag ska prova ost från 10-15 måste jag till gymmet nu och köra ett riktigt fett pass! Men först dricka upp kaffet, dra av min ansiktsmask och gå ut med Nero. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - diet - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - fullkorn - hälsa - italiana food selections - kyckling - matblogg - wraps